Οι Λατινοαμερικάνοι είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του πλανήτη, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 148 χώρες το 2011.

Οι κάτοικοι του Παναμά και της Παραγουάης βιώνουν περισσότερα θετικά συναισθήματα, σε αντίθεση με τους κατοίκους της Σιγκαπούρης, της Αρμενίας και του Ιράκ που βρίσκονται τελευταίοι στη λίστα των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων.

Πιο συγκεκριμένα, οι πέντε πιο ευτυχισμένες χώρες μετά τον Παναμά και την Παραγουάη που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις είναι το Ελ Σαλβαδόρ, η Βενεζουέλα, το Τρινιτάτ και Τομπάκο, η Ταιλάνδη και η Γουατεμάλα.

Αντίθετα, οι λιγότερο ευτυχισμένες χώρες μετά τη Σιγκαπούρη, την Αρμενία και το Ιράκ είναι η Γεωργία, η Υεμένη, η Σερβία, η Λευκορωσία και η Λιθουανία.

Σε σύνολο 148 χωρών η Ελλάδα βρίσκεται στην 110η θέση των πιο ευτυχισμένων χωρών.

Η έρευνα μέτρησε τα θετικά συναισθήματα που νιώθουν οι κάτοικοι 148 χωρών μέσα από πέντε ερωτήσεις.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν είναι εάν οι άνθρωποι έχουν βιώσει μεγάλη ευτυχία μια ημέρα πριν την έρευνα, εάν αισθάνονται ότι είναι σεβαστοί, ξεκούραστοι, αν έχουν γελάσει ή χαμογελάσει πολύ και αν έκαναν ή έμαθαν κάτι ενδιαφέρον.

Κατά μέσο όρο οι συμμετέχοντες σε παγκόσμιο επίπεδο απάντησαν θετικά στις πέντε ερωτήσεις, γεγονός που αντανακλά μια σχετικά αισιόδοξη ματιά του κόσμου. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 85% των ενηλίκων σε όλο τον κόσμο αισθάνεται ότι αντιμετωπίζεται με σεβασμό όλη την ημέρα, το 72% χαμογελάει και γελάει πολύ, το 73% αισθάνεται μεγάλη ευτυχία μέσα στην ημέρα και το 72% αισθάνεται καλά και ξεκούραστα. Ωστόσο, μόλις το 43% είπε ότι έκανε ή έμαθε κάτι ενδιαφέρον την προηγούμενη ημέρα της έρευνας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν γενικά θετικά συναισθήματα.

Τα δεδομένα αυτά είναι σίγουρο ότι θα εκπλήξουν του αναλυτές που συνδέουν την ευτυχία με τους παραδοσιακούς οικονομικούς δείκτες. Κι όμως, οι κάτοικοι του Παναμά, χώρα που κατατάσσεται στην 90ή θέση στον κόσμο σε σχέση με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, δηλώνουν ότι βιώνουν πολλά θετικά συναισθήματα. Αντίθετα, οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης, η οποία βρίσκεται στην πέμπτη θέση στον κόσμο όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είναι οι τελευταίο στη λίστα των ευτυχισμένων ανθρώπων.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook