Δεκάδες τόνοι τροφίμων συγκεντρώθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης η διανομή των οποίων ξεκίνησε από σήμερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Εκπρόσωποι των δήμων και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, παραλαμβάνουν από σήμερα τα τρόφιμα προκειμένου με την σειρά τους να τα διαθέσουν στις οικογένειες που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη 5.000 περίπου οικογένειες θα παραλάβουν βασικά είδη διατροφής όπως είναι λάδι, μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, παξιμάδια, καφές, αναψυκτικά , χυμοί, νερό, χαρτικά, απορρυπαντικά, και διάφορα είδη προσωπικής υγιεινής.

Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στις δηλώσεις της ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τους τόνους τροφίμων που συγκεντρώθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, «τους απλούς ανθρώπους, τις οικογένειες, που έσπευσαν και από το υστέρημα τους πρόσφεραν τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας, με στόχο να μην περάσει καμία οικογένεια τις ημέρες των Χριστουγέννων δίχως τα απαραίτητα αγαθά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοπική κοινωνία στο Χαράκι του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων πρόσφερε ακόμα κρέας και τυρί, ενέργεια την οποία εξήρε η αντιπεριφερειάρχης. Παράλληλα η κ. Βρέντζου ευχαρίστησε όλες τις επιχειρήσεις , που ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στο κάλεσμα της Περιφέρειας Κρήτης προκειμένου να συγκεντρωθεί η μεγάλη ποσότητα τροφίμων.

«Η φτώχεια μέσα στην κρίση λιγοστεύει, όταν κινητοποιούνται τα αντανακλαστικά της αλληλεγγύης που ξέρουν και δείχνουν με μεγαλείο ψυχής οι Κρητικοί» ευχαρίστησε δημόσια η κ. Βρέντζου.

Οι διανομές τροφίμων θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα , έως τις αρχές του νέου έτους, σε ιδιώτες και δήμους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook