Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο κύκλος των εννέα συναντήσεων των δύο Σχολών Γονέων που οργάνωσε η Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Οι συμμετέχοντες στις ομάδες έμειναν ικανοποιημένοι από τα θέματα που αναπτύχθηκαν γύρω από τις εξαρτήσεις (πρόληψη χρήσης ουσιών, ανησυχητικά σημάδια, εξάρτηση από το διαδίκτυο) όσο και από τους προβληματισμούς και τη συζήτηση που αναπτύχθηκε γύρω από την εφηβική ηλικία (επικοινωνία με τον έφηβο, συναισθηματική ωρίμανση κ.α).

Αρκετοί γονείς δήλωσαν ότι, ανακάλυψαν νέους τρόπους προσέγγισης του παιδιού τους και ικανοποιήθηκαν πολύ που δούλεψαν μέσα στις ομάδες με βιωματικό τρόπο. Βοηθήθηκαν να κατανοήσουν καλύτερα τη δική τους συμπεριφορά, να ανασύρουν γνώσεις που έχουν μέσα τους και να απενοχοποιηθούν.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Μέσα από τη Σχολή Γονέων κατανοήσαμε πώς θα αντιληφθούμε τα πρώιμα σημάδια που οδηγούν στις εξαρτήσεις, τους τρόπους πρόληψης και μάθαμε εναλλακτικές μεθόδους για να βελτιώσουμε την επικοινωνία με το παιδί μας. Ουσιαστικά μέσα από την ομάδα καταλάβαμε ότι δεν είμαστε οι μοναδικοί γονείς που βιώνουν δυσκολίες στο να μεγαλώνουν παιδιά και ότι με αγάπη, κατανόηση, σταθερότητα και συνέπεια ξεπερνιούνται τα εμπόδια».

Σύντομα θα ακολουθήσει και νέος κύκλος συναντήσεων από τη Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook