Ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή του Εσταυρωμένου, που θα στεγάσει το 52ο δωδεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο και το 61ο διθέσιο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, παρέδωσε σήμερα προς χρήση η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στο Δήμο.

Η παράδοση έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Σπυριδάκη, παρουσία και του αντιδημάρχου Παιδείας και Νέας Γενιάς, Νίκου Γιαλιτάκη.

Το νέο σχολικό συγκρότημα που αναμένεται να λειτουργήσει μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, θα φιλοξενήσει 208 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και 63 του Νηπιαγωγείου.

Για τη σημερινή παράδοση ο κ. Κουκιαδάκης δήλωσε: «Παραδίδουμε σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου το 52ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και το 61ο Νηπιαγωγείο, στον Εσταυρωμένο. Ένα έργο που ξεκίνησε επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μέσω ΕΣΠΑ. Παραδίδουμε ένα κόσμημα στα παιδιά της περιοχής, τα οποία θέλω να πιστεύω ότι θα μπουν στο σχολείο μετά τις διακοπές των γιορτών, αφήνοντας πίσω τους τα ακατάλληλα ενοικιασμένα κτίρια. Είναι ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, στο οποίο κάθε παιδί θα ήθελα να φοιτά.»

Ο αντιπεριφερειάρχης παράλληλα σχολίασε: «Με την ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω ότι η σημερινή παρουσία μας εδώ για την παράδοση του σχολικού συγκροτήματος προς χρήση, είναι και μια απάντηση σε γονείς αλά και σ’ ένα Σύλλογο δασκάλων, που διά του τύπου διαμαρτύρονται δήθεν για αδιαφορία.

Θέλω να τονίσω ότι ουδέποτε ήρθαν προσωπικά να διαμαρτυρηθούν και να ενημερωθούν για την πορεία του έργου. Παράλληλα να τους πληροφορήσω ότι πληρώσαμε ακόμα και τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση αν και δεν είναι αρμοδιότητά μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο παραδίδονται τέτοια σημαντικά έργα, για τα παιδιά μας.»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σπυριδάκης, επεσήμανε: «Έχουμε την χαρά να παραλαμβάνουμε σήμερα από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου ένα σχολικό συγκρότημα άρτιο και ασφαλές. Θα φροντίσουμε τις επόμενες ημέρες να γίνει η μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, ούτως ώστε με τη νέα χρονιά να λειτουργούν στο ενδεδειγμένο περιβάλλον.»

Το έργο κατασκευάστηκε σε γήπεδο μ’ εμβαδόν 3.162 m2
To 52ο Δημοτικό Σχολείο είναι συνολικού εμβαδού 2.500m2 και 350 m2 ημιυπαίθριους χώρους. Περιλαμβάνει: Α΄ Ισόγειο- Υπόγειο, Β΄ Ισόγειο και Α΄ όροφο. Το δημοτικό σχολείο μεταξύ άλλων διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας, μία πολλαπλών χρήσεων και 4 αίθουσες-εργαστήρια.

Το Νηπιαγωγείο είναι εμβαδού 350 m2 και αναπτύσσεται συνολικά στο Α΄ Ισόγειο του συγκροτήματος με αυτόνομο αύλειο χώρο και ημιυπαίθριους χώρους. Και τα δυο σχολεία είναι προσβάσιμα και χρηστικά σε ΑμΕΑ.