Για κίνδυνο αναστολής των εργασιών εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου της περιοχής Πρίνου – Καβάλας, κάνει λόγο η εταιρεία Energean Oil & Gas, σε ανακοίνωσή της, την Πέμπτη.

Αφορμή, όπως αναφέρει, είναι η καθυστέρηση κύρωσης από τη Βουλή της αναθεωρημένης σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία είναι προσαρμοσμένη στη νέα νομοθεσία περί εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Η Energean επισημαίνει ότι η κύρωση της σύμβασης αποτελεί δέσμευση του ΥΠΕΚΑ και θα αποβεί επωφελής για το Δημόσιο, ενώ θα επιτρέψει την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 40 εκατ. ευρώ το 2013 και άλλων 100 εκατ. το 2014 σε συμπληρωματικές γεωτρήσεις για αύξηση της παραγωγής.

Ωστόσο, υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις για την κύρωσή της στο Κοινοβούλιο «δεν έχουν τέλος» και σήμερα πρακτικά «η πορεία ολοκλήρωσης υπογραφής της τροποποιητικής σύμβασης αγνοείται».

«Είναι πλέον σαφές ότι η αγορά υδρογονανθράκων πριν καλά- καλά ξεκινήσει, σύντομα θα «πανηγυρίζει» το άδοξο τέλος του πιο επιτυχημένου μέχρι σήμερα παραδείγματός της καθώς επίσης και τη νομική αντιπαράθεση μεταξύ της μοναδικής εταιρείας που παράγει πετρέλαιο σήμερα στη χώρα και αυτών που νομίζουν ότι οι επενδύσεις γίνονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ανακαλύπτονται με μελέτες και ανακοινώσεις και ότι ο εμπαιγμός των επενδυτών είναι χωρίς συνέπειες», καταλήγει η Energean.

Η τροποποιητική σύμβαση έχει υπογραφεί από τον υπουργό ΠΕΚΑ Ευ. Λιβιεράτο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις και εκκρεμεί η κύρωσή της από τη Βουλή.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook