Οι συλλήψεις μελών της σέκτας «Παντοδύναμος Θεός», που διέδιδε φήμες για το επικείμενο τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου, συνεχίστηκαν και την Πέμπτη.

Από μόλις 93 πριν από λίγες μέρες έφτασαν τις 1.000 όπως μεταδίδουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Οι επικεφαλής της σέκτας ισχυρίζονται ότι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και για δύο ακόμα ημέρες θα επικρατήσει απόλυτο σκοτάδι, ενώ ενθαρρύνουν τα μέλη τους να συμβάλλουν στην ανατροπή του κομμουνισμού.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης έχουν κατηγορήσει τα γυναικεία μέλη της σέκτας «Παντοδύναμος Θεός» για αποπλάνηση ελεύθερων ανδρών και για απόκρυψη των πραγματικών τους ταυτοτήτων.

Οι οπαδοί της παραθρησκευτικής οργάνωσης κάνουν λόγο για θηλυκό Ιησού, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Global Times.

Δεν είναι μόνο η οργάνωση «Παντοδύναμος Θεός», που σπείρει τον τρόμο περί τέλους του κόσμου βάσει του ημερολογίου των Μάγια, αλλά ένας Κινέζος αγρότης στην επαρχία Χεμπέι κατασκεύασε επτά «σωτήρια» κιβώτια.

Τα κιβώτια μπορούν να «χωρέσουν» 14 ανθρώπους και να αντεπεξέλθουν στις καταιγίδες.

Ο αγρότης τόνισε μάλιστα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «εάν πραγματικά υφίσταται κάποιο είδος αποκάλυψης, μπορείτε τότε να αναγνωρίσετε πως έχω συνεισφέρει σημαντικά στην διάσωση της ανθρωπότητας».

Προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, η αστυνομία του Πεκίνου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «το επονομαζόμενο τέλος του κόσμου είναι μία φήμη».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook