Ένα, ένα τα μυστικά της οικογένειας Λάνζα έρχονται στο «φως», σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα αίτια που οδήγησαν τον 20χρονο Άνταμ Λάνζα στη δολοφονία 27 ανθρώπων στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, η μητέρα του Άνταμ, Νάνσι, η οποία δολοφονήθηκε από τον γιο της με τέσσερις σφαίρες στο πρόσωπο την ώρα που κοιμόταν, έψαχνε απεγνωσμένα τους τελευταίους μήνες να βρει ένα νέο σπίτι για τον 20χρονο καθώς πίστευε ότι «ο χρόνος τελείωνε».

Όπως αποκάλυψε η κουνιάδα της 52χρονης γυναίκας, Μάρσα, η Νάνσι, είχε ταξιδέψει σε τρεις πολιτείες προκειμένου να βρει ένα μέρος για να μείνει και να σπουδάσει ο προβληματικός γιος της καθώς δεν μπορούσε να ζει πια μαζί του «και ίσως γνώριζε ότι το τέλος ήταν κοντά».

Πιστεύεται ότι η Νάνσι, η οποία έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας,  ήθελε να βρει ένα μέρος για να σπουδάσει ο Άνταμ καθώς είχε «κουραστεί πια από εκείνον».

Ωστόσο, δεν είχε σκοπό να τον εγκαταλείψει αλλά σχεδίαζε να αγοράσει ένα σπίτι κοντά στην περιοχή που θα επέλεγε ο γιος της να σπουδάσει.

Μάλιστα, λέγεται ότι ο νεαρός ήθελε να γίνει πεζοναύτης, κάτι με το οποίο διαφωνούσε η μητέρα του.Πάντως, σε μια συζήτηση που έγινε με ένα συγγενικό της πρόσωπο μέσω Facebook πριν από μερικούς μήνες, και την οποία επικαλείται η Daily Mail, η Νάνσι είχε αποκαλύψει τα οικογενειακά της προβλήματα, τα οποία ίσως είχαν διαμορφώσει τη ζωή της.

«Η ζωή είναι αστεία και παράξενη. Τα ψέματα που οι άνθρωποι λένε και μέσα στα οποία προσπαθούν να ζήσουν…» είχε γράψει τότε η μητέρα του μακελάρη του Κονέκτικατ.

Όπως είπε πάντως η κουνιάδα της, αφότου διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας,  η Νάνσι ταξίδευε πολύ και ήθελε να μετακομίσει σε ένα μικρότερο σπίτι αλλά όπως έλεγε ήθελε πάντα να διατηρεί την αίσθηση της σταθερότητας για χάρη του Άνταμ ο οποίος έπασχε από το σύνδρομο Άσπεργκερ, μια ισόβια διαταραχή που επηρεάζει το πως το άτομο αντιλαμβάνεται τον κόσμο, επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λαμβάνει και αλληλεπιδρά με άλλα άτομα.

Με την κατάλληλη υποστήριξη, τα άτομα με Άσπεργκερ είναι απόλυτα ικανά να ζήσουν μια ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη ζωή.

Νέες πληροφορίες που βγήκαν στη δημοσιότητα ωστόσο, αναφέρουν ότι τρεις ημέρες πριν από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο «Σάντι Χούκ» στο Κονέκτικατ, ο Άνταμ ήταν μόνος στο σπίτι και σχεδίαζε τις «αιματηρές» κινήσεις του.Η μητέρα του είχε πάει εκδρομή για ένα τριήμερο, γεγονός που είχε εξοργίσει τον 20χρονο.
Πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον της οικογένειας αναφέρουν ότι ο Άνταμ δεν μιλούσε στη μητέρα του όλες εκείνες τις ημέρες, κάτι που ίσως τον οδήγησε στην αποτρόπαιη αυτή πράξη.

Όπως μάλιστα γράφει η New York Daily News, ο νεαρός  Λάνζα είχε εξοργιστεί με την Νάνσι επειδή εκείνη «τον πίεζε» να βγαίνει έξω και να διασκεδάζει περισσότερο μιας και ο 20χρονος περνούσε ατελείωτες ημέρες, κλεισμένος στο σκοτεινό υπόγειό του σπιτιού του, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι ο δολοφόνος είχε «εμμονή» με το γνωστό βιντεοπαιχνίδι «Call Of Duty».

Πολλοί ήταν μάλιστα οι φίλοι της οικογένειας που τον χαρακτήρισαν ως ένα «φάντασμα», ένα παιδί το οποίο -αν και ζούσε δίπλα τους- δεν είχαν δει τα τελευταία δύο χρόνια…


protothema.gr