Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε από τα ξημερώματα της Πέμπτης στην υπό κατάληψη βίλα Αμαλίας (Αχαρνών και Χέυδεν). Η αστυνομική επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελέα και με την επίκληση καταγγελιών για διακίνηση ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα -έξι Έλληνες και δύο αλλοδαποί- τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Οι έρευνες συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στο κτίριο βρέθηκε μεγάλος αριθμός άδειων φιαλών (1.500 περίπου), δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους (γουρούνες), πτυσσόμενο κλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια, σφυρί και μικροποσότητες κάνναβης.

Δηλώσεις Δένδια

Αναφερόμενος στην επιχείρηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδιας τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Το μήνυμα μας είναι σαφές: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να είναι χώρος ανομίας. Και τα χιλιάδες μπουκάλια για την παρασκευή βομβών 'μολότοφ' και τα άλλα υλικά που βρέθηκαν στη 'Βίλα Αμαλία' αποδεικνύουν ότι ο χώρος αυτός υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ένα εργαστήρι o ανομίας.»

Σε ερώτηση για το εάν θα συνεχιστούν σε άλλες καταλήψεις ανάλογες επιχειρήσεις, ο υπουργός απάντησε:

«Η ΕΛ.ΑΣ. έχει μία υποχρέωση από το Σύνταγμα και τους νόμους. Και το ξαναλέω, έχει την εντολή του Πρωθυπουργού να αποκαταστήσει το αυτονόητο. Να αποκαταστήσει τη νομιμότητα οπουδήποτε και εάν αυτή παραβιάζεται. Δεν λέω ότι έχει ένα εύκολο έργο, δεν λέω ότι αύριο θα γίνουν θαύματα. Αλλά αυτή είναι η εντολή, αυτό είναι το πλαίσιο και αυτό είναι το έργο που θα πραγματοποιηθεί.»


in.gr