O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 52ου δημοτικού σχολείου και του 61ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

\”Με χαρά ενημερωθήκαμε από τον τοπικό τύπο ότι ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προς χρήση το σχολικό κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή του Εσταυρωμένου για τους μαθητές του 52ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και του 61ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, έστω και με καθυστέρηση ενός έτους από την αρχική σύμβαση.

Οι επίμονοι αγώνες εικοσαετίας των κατοίκων της περιοχής μας για την απόκτηση σχολικής στέγης δικαιώνονται πανηγυρικά.

Για την αγορά του οικοπέδου, την υπερπήδηση απίστευτων κωλυμάτων και τελικά την κατασκευή του κτιρίου, εμείς οι γονείς κλείσαμε δρόμους, διαμαρτυρηθήκαμε και πιέσαμε διεκδικώντας, δυστυχώς, το αυτονόητο: ένα σχολείο για τα παιδιά μας.

Δεν μας ενοχλεί το γεγονός ότι ο κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης αγνοεί τις προσπάθειές μας. Μας πικραίνει όμως η δήλωσή του, δια της σχετικής ανακοίνωσης, ότι «ουδέποτε ήρθαν (οι γονείς) προσωπικά να διαμαρτυρηθούν και να ενημερωθούν για την πορεία του έργου».

Θα του συστήσουμε ν’ ανατρέξει στην μνήμη του και στην ατζέντα της γραμματέως του προκειμένου να θυμηθεί τη επίσκεψη στο γραφείο του, μέλους του Συλλόγου μας την Παρασκευή 31 Αυγούστου, η οποία του έθεσε υπόψη την απόγνωση γονέων και δασκάλων εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, καθώς όλα τα αντικείμενα του σχολείου ήταν πακεταρισμένα – καθ’ υπόδειξη των στελεχών της Περιφέρειας – και το νέο κτίριο δεν είχε ακόμη παραδοθεί, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Ακόμη βέβαια περιμένουμε την απάντησή του.

Θα του συνιστούσαμε επίσης, να ρωτήσει τους αρμόδιους υπαλλήλους της Περιφέρειας για την επικοινωνία που διατηρούσαμε μαζί τους, όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να ενημερωθούμε για την πορεία του υλοποίησης του έργου.

Αλλά, μιας και εγκαινίασε το δημόσιο διάλογο, θα θέλαμε δημοσίως να μας απαντήσει, ΓΙΑΤΙ, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι το κτιριακό αυτό συγκρότημα θα κτιζόταν με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και θ’ αποτελούσε το πρώτο βιοκλιματικό στο Νομό Ηρακλείου, τελικά ΔΕΝ είναι βιοκλιματικό; Την ίδια ώρα, μάλιστα, έχει ανακοινωθεί ότι κατασκευάζονται άλλα βιοκλιματικά σχολεία στο Νομό.

Σε κάθε περίπτωση, αφήνουμε στον κ. Κουκιαδάκη να γευθεί όλη τη δόξα της τελετής παράδοσης – παραλαβής. Εμείς άλλωστε ένα σχολείο θέλαμε και γι’ αυτό αγωνιστήκαμε\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook