Επίσκεψη στο υπό ανέγερση δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Ασημίου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την πρόοδο των εργασιών και να ενημερωθεί από τον εργολάβο για την ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου.

Ο κ. Σχοιναράκης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Μανουρά, ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου σχολικού συγκροτήματος, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Παράλληλα δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός πως τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, εκφράζοντας την ευχή το νέο σχολείο να παραδοθεί προς χρήση με την έναρξη της νέας σχολικής σεζόν.

\”Ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο Γόρτυνας, αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι το νέο σχολικό συγκρότημα Ασημίου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ώστε να λειτουργήσει με τη νέα σχολική χρονιά και οι μικροί δημότες να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκπαίδευση, μέσα σε έναν χώρο σύγχρονο και λειτουργικό\” ήταν το σχόλιο του.

Παράλληλα ο κ. Σχοιναράκης είχε συνομιλία με εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, τη διευθύντρια, και τους μηχανικούς που έχουν αναλάβει την εποπτεία του έργο.

Επί τάπητος τέθηκε και τα δυο ζητήματα που απομένει να διευθετηθούν ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα του υπό ανέγερση κτίσματος και συγκεκριμένα η διάνοιξη δρόμου από τον κεντρικό δρόμο μέχρι την πόρτα του σχολείου, καθώς κι η διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης.

Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμαρχος φρόντισε να έχει συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που βρίσκονται περιμετρικά του σχολείου, ώστε να συζητήσουν τους όρους παραχώρησή τους στο Δήμο.

Ο χώρος που πρέπει να εξασφαλισθεί είναι αρκετός καθώς το έργο απαιτεί μεγάλο χώρο στάθμευσης, χώρο ελιγμού του σχολικού λεωφορείου και γύρω στα 150μ. δρόμο που θα οδηγεί από το κεντρικό δρόμο ως το σχολείο. Πάντως το κλίμα ανάμεσα στις δυο πλευρές ήταν θετικό και η δημοτική αρχή εκτιμά πως πολύ σύντομα θα υπάρξει οριστική λύση στο θέμα κι ο Δήμος θα πάρει στην κατοχή του την απαιτούμενη έκταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook