Τη διαβεβαίωση ότι εφόσον εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα, δεν θα ληφθούν πρόσθετα επώδυνα μέτρα παρέχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Παραπολιτικά και δημοσιεύται την Παρασκευή, τονίζει ότι ο στόχος της στρατηγικής που έχει χαραχθεί είναι να υπάρξει σταδιακή ανακούφιση των ασθενέστερων και όπως σημειώνει οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με ατομικό εισόδημα έως 23.000 ευρώ δεν χάνουν, αλλά κερδίζουν.

Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύεται για πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής και για μείωση του ΦΠΑ, αρχής γενομένης από τον τομέα της εστίασης.

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να περιμένουμε επενδύσεις μέσα στο 2013, ο πρωθυπουργός απαντά θετικά, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του επισημαίνει ότι πλέον η χώρα είναι «θωρακισμένη, ακόμη κι αν προκύψει πανευρωπαϊκή ύφεση».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή ανασχηματισμού, ενώ λέει «όχι» και σε αλλαγή του εκλογικού νόμου -αίτημα που έχει διατυπωθεί ακόμη και από τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Σε ερώτηση για τη Χρυσή Αυγή απαντά ότι «μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται η οικονομία και να αποκαθίσταται η αίσθηση ελπίδας, θα υποχωρήσουν και οι ακρότητες και τα άκρα».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook