Με επιτυχία και συμμετοχή των νέων ανθρώπων πραγματοποιήθηκε η Εσπερίδα με θέμα την Οικιακή καλλιέργεια που διοργανώθηκε από το Τμήμα Νέων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στο Ηράκλειο στην Αίθουσα της Παλιάς Λαχαναγοράς την προηγούμενη Δευτέρα.

‘Οι νέοι της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια καθώς επικεντρώνουν την ενημέρωση των νέων δημοτών στην καλλιέργεια και παραγωγή αγροτικών προϊόντων’ δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τεχνολόγος Γεωπόνος του Δήμου Γόρτυνας και Επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Κρήτης κ. Νεκτάριος Πομποδάκης που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της Εσπερίδας.

Ο κ. Πομποδάκης, που συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης των αγροτών στο Δήμο Γόρτυνας αλλά και την αναζήτηση Διαδημοτικών συνεργασιών, τόνισε την ανάγκη ενασχόλησης των νέων με τη γεωργία και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που λείπουν από την Κρητική αγορά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον αστικό λαχανόκηπο και στη κατασκευή φυτεμένων δωμάτων, που είναι η σύγχρονη τάση στις ταράτσες των μεγάλων πόλεων. Να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Σχοιναράκης Νικόλαος έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των Αγροτών και κυρίως στην αναζήτηση ενδιαφερόμενων καλλιεργητών και σε άλλους Δήμους πλην του Δήμου Γόρτυνας για σύσταση Ομάδων παραγωγών νέων εναλλακτικών καλλιεργειών.

Επίσης, ο Δήμος Γόρτυνας έχει επιδείξει σημαντικές προσπάθειες εξωστρέφειας με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του Δήμου σε Διεθνή Έκθεση στο Πεκίνο το Φεβρουάριο.

Τέλος, στην εκδήλωση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας μίλησε ο Γεωπόνος κ. Σταυρουλάκης Χρόνης που ανέπτυξε τις βασικές αρχές της Λαχανοκομίας στον οικιακό Λαχανόκηπο και μοίρασε σπόρους ρόκας στους παρευρισκόμενους για να ξεκινήσουν το δικό τους λαχανόκηπο.

Οι δύο ομιλητές δέχτηκαν ‘βροχή’ ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους Ηρακλειώτες κυρίως για τον τρόπο παραγωγής σε φυτεμένα δώματα και στα νέα είδη που μπορούν να καλλιεργηθούν στην Κρήτη. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασιλάκης Μανόλης αλλά και ο Πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Βαρβεράκης Κώστας. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν οι Νέοι της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ.κ. Σηφάκης Κωστής και Καμπιτάκης Νίκος που επιμελήθηκαν τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook