Την ώρα που ο πρωθυπουργός απορρίπτει την αλλαγή εκλογικού νόμου, σε συνέντευξή του την Παρασκευή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εκφράζει την προσδοκία του για θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής από τις επόμενες εκλογές.

Μιλώντας στην εφημερίδα «6 μέρες» την Παρασκευή, ο Φ.Κουβέλης χαρακτηρίζει «μίζερη πολιτικά» την αντίληψη ότι η θέση αποσκοπεί στο να στερήσει από το ΣΥΡΙΖΑ το «αποκηρυγμένο και από τον ίδιο» μπόνους των 50 εδρών.

«Δεν μπορώ να φανταστώ να αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ την καθιέρωση της απλής αναλογικής, για την οποία υπολογίζω ότι θα πάρει πρωτοβουλίες» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Θα ευχόμουν να ψηφισθεί η απλή αναλογική και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από τη ΔΗΜΑΡ, διότι χρειάζεται να υπάρξουν 200 ψήφοι στη Βουλή για να μπορεί να ισχύσει αμέσως» σημειώνει.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «με τις πολλαπλές του μετακινήσεις στα ζητήματα της Ευρώπης, αλλά και με τις πολιτικές του αντιφάσεις, ακυρώνει ουσιαστικά τον αυτοπροσδιορισμό του ως πολιτικής δύναμης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού».

Επιπλέον, τονίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν χαρακτηρίζει τη ΔΗΜΑΡ «μνημονιακή δύναμη». Ο κ. Κουβέλης αναρωτιέται: «Πάνω σε ποιες προγραμματικές θέσεις, με ποια ευρωπαϊκή, οικονομική και μεταρρυθμιστική πολιτική θα βασισθεί η συνεργασία μας με το ΣΥΡΙΖΑ»;

Όσον αφορά στον διάλογο για την κεντροαριστερά, ο Φ.Κουβέλης σημειώνει: «Η ΔΗΜΑΡ προωθεί τη διεύρυνση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο και θέσεις. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει τη συγκεκριμένη πολιτική της παρουσία, την οποία και υπερασπίζεται, επιδιώκοντας την κατά το δυνατόν ευρύτερη έκφραση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Οτιδήποτε άλλο δεν μας αφορά. Πολύ, δε, περισσότερο δεν μας αφορά η συνεργασία ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ».

Σε ερώτηση για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ πρώτη ζήτησε συνεργασία των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου για την αντιμετώπιση των πρακτικών της Χρυσής Αυγής.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook