Την εκτίμηση ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτική κρίση, αν η αδράνεια της κυβέρνησης συνεχιστεί, εκφράζει σε συνέντευξή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε συνέντευξή του στον Επενδυτή, και στην ερώτηση εάν βλέπει να μακροημερεύει η κυβέρνηση, ο κ. Λοβέρδος σημειώνει: «Η κυβέρνηση θα απονομιμοποιείται από την 1η Ιανουαρίου, αν συνεχίσει να μη δίνει τη μάχη κατά της ύφεσης. Αν η αδράνειά της συνεχιστεί, η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτική κρίση».

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι η διαφωνία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έγκειται «στην έλλειψη στρατηγικής και τακτικής».

«Η έλλειψη πίστης στον αγώνα που μπορεί να δώσουν νικηφόρα οι Έλληνες για να περιορίσουν και να εξαλείψουν την ύφεση, η κατάργηση κάθε έννοιας συλλογικής ηγεσίας και δημοκρατίας. Κι επιτέλους, η απόσταση ανάμεσα στα έργα και στα λόγια» αναφέρει.

Με αφορμή ερώτηση για τη στάση που εκτιμά ότι θα κρατήσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης -εάν θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ ή θα ακολουθήσει τη ΡΙΚΣΣΥ- ο κ. Λοβέρδος επιτίθεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας: «Αμφισβητώ και κατακρίνω τη στάση ενός πολιτικού αρχηγού που κατηγορεί και απαξιώνει τα στελέχη του. Είναι ο μόνος στην ιστορία της μεταπολιτευτικής πολιτικής». Για τον κ. Αηδόνη σημειώνει ότι «η διαδρομή του, ως εκπροσώπου του ελληνικού λαού, θα είναι προϊόν αποκλειστικά των δικών του αποφάσεων».

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος επαναλαμβάνει ότι δεν σκοπεύει να ανατρέψει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης. «Ό,τι ισχύει για μένα ισχύει και για τους άλλους 150 βουλευτές. Εκ του πονηρού, λοιπόν, αυτές οι δήθεν \’ανησυχίες\’».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook