Επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

«Ο πρωθυπουργός κάνει  σαν να μην ξέρει ούτε τι έχει υπογράψει, ούτε τι έχει ψηφίσει, ούτε τι υλοποιεί. Συνεχίζει προκλητικά και κυνικά να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, αναμασώντας ψέματα και υποσχέσεις, όπως οι υπόλοιποι μνημονιακοί προκάτοχοί του» τονίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έλεγε τα ίδια ακριβώς  λίγο  καιρό πριν ψηφίσει μέτρα 9,5 δις για το 2013.  «Τα ίδια έλεγε και ο κ. Παπανδρέου και στη συνέχεια ο κ. Παπαδήμος. Τα ίδια επαναλαμβάνονται σε κάθε δήλωση κυβερνητικού στελέχους από τότε που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο» τονίζει.

«Ο πρωθυπουργός μιλά για τήρηση των  συμφωνηθέντων και για «μη  επώδυνα μέτρα», όταν είναι αυτή ακριβώς η πιστή εφαρμογή του  μνημονίου που φέρνει ολοένα και  πιο σκληρά μέτρα για να «διορθώσουν» την «αποτυχία» των προηγούμενων.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαμαράς έχει το θράσος να παρουσιάζει το νέο φορολογικό σύστημα ως μνημείο φορολογικής δικαιοσύνης υπέρ των … ασθενέστερων όταν πρόκειται για το πιο άδικο, αντικοινωνικό, φοροληστρικό και αντιαναπτυξιακό νομοθέτημα που έχει γράψει νεοφιλελεύθερο χέρι» αναφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Ας ελπίσουμε αυτή να είναι η τελευταία συνέντευξη του κ. Σαμαρά για αυτόν τον χρόνο. Αρκετά προσπάθησε για φέτος να παίξει με τη νοημοσύνη και τις αντοχές του ελληνικού λαού».

 

protothema.gr