Το πρώτο μεγάλο γκρουπ τουριστών, σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων, φτάνει στο Ηράκλειο στις 15 Απριλίου, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι και την ημέρα της Αναστάσεως, αναμένεται να φτάσουν στο Ηράκλειο περισσότεροι από 6000 τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων.

Ποιοτικά χαρακτηριστικά των αφίξεων

Στις πρώτες θέσεις της λίστας των εθνικοτήτων που επιλέγουν την Κρήτη για τις διακοπές τους φιγουράρουν η Ρωσία, η Γαλλία και το Ισραήλ, ενώ μικρή αύξηση της τάξεως του 3% σε σχέση με πέρυσι εμφανίζουν και οι κρατήσεις που έχουν γίνει από τη Γερμανία.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Ανδρέας Μεταξάς, τα πρώτα ξενοδοχεία σε επίπεδο νομού αναμένεται να ανοίξουν από τις 10 Απριλίου, ενώ τα υπόλοιπα θα ανοίγουν σταδιακά καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων, από τις μέχρι στιγμή κρατήσεις που έχουν γίνει, αύξηση της τάξεως του 25% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο αναμένεται να σημειωθεί στις αφίξεις Ρώσων με τη Ρωσία να αποτελεί και φέτος την πρώτη δύναμη για την τουριστική οικονομία του νησιού.

Ακολουθούν η Γαλλία και το Ισραήλ, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση 20%, ενώ αυξημένο κατά 3% είναι και το ενδιαφέρον των Γερμανών. Μικρή ωστόσο πτώση εμφανίζεται στην αγορά της Ολλανδίας και του Βελγίου.

πηγή Νέα Κρήτη