Την άποψη ότι όποιο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης δεν πετυχαίνει τους στόχους που τίθενται πρέπει «να πηγαίνει σπίτι του», εξέφρασε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL» και στη δημοσιογράφο κυρία Κάτια Μακρή.

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τις εποχές όπου βλέπαμε την κρατική εξουσία με όρους νομής λαφύρων. Αυτή η εποχή έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ειδικά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, που υπάρχει πολύ μεγάλο και αντικειμενικό πρόβλημα, οι αξιολογήσεις πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηρές και όποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δεν επιτυγχάνει τους στόχους πρέπει να πηγαίνει σπίτι του», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, όμως, ανέφερε ότι όποιος επιτυγχάνει τους στόχους πρέπει να παραμένει και να προάγεται. «Είναι απαραίτητο πια, οι επιλογές μας να είναι αυστηρές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ανέφερε ότι «δεν έχω πειστεί ότι η ΔΕΗ, έκανε ό,τι μπορεί για να μειώσει το λειτουργικό της κόστος». Σε ό,τι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «δεν αλλάζει τους κανόνες, καθώς επιτυγχάνει το Μνημονιακό στόχο εξεύρεσης εσόδων, αλλά δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα της φοροδιαφυγής».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook