Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη νέα χρονιά σχετικά με τις εντάξεις νέων έργων στο ΕΣΠΑ και την απορροφητικότητα του προγράμματος, εμφανίστηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σε συνδυασμό και με την αποπληρωμή των εργολάβων, που βρίσκεται σ’ εξέλιξη και αφορά στο συνολικό ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε χθες από τα Χανιά ο κ. Αρναουτάκης, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται ν’ αποπληρωθούν οι εργολάβοι που έχουν εκτελέσει έργα στην Κρήτη, μετά τους πόρους που διασφαλίστηκαν από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (30+30 εκατομμύρια ευρώ).

«Ξεκινούμε το νέο χρόνο με περισσότερη αισιοδοξία και περισσότερα έργα. Εντάσσουμε καθημερινά έργα και θεωρώ ότι το 2013, θα είναι η καλύτερη χρονιά και σ’ επίπεδο απορροφητικότητας και σ’ επίπεδο εντάξεων έργων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Σε ότι αφορά τις πληρωμές των εργολάβων ήδη «τρέχουν» και μάλιστα έχει καταβληθεί το 1/3 του ποσού, από τα συνολικά 60 εκατομμύρια ευρώ, που θα εισπράξουν οι εργολάβοι μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Μέσα από μια ολοκληρωμένη και συστηματική δουλειά που έχουμε κάνει όλοι όσοι διαχειριζόμαστε εθνικούς και κοινοτικούς πόρους (Περιφέρεια, Δήμοι, φορείς, Πανεπιστήμια κ. α.) είμαστε στην ευχάριστη θέση σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, πέρα από τα 30 εκατομμύρια που είναι διασφαλισμένα μέσα από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να διασφαλίσουμε άλλα 30 εκατομμύρια ευρώ για αποπληρωμένη εργολάβων, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» τόνισε ο Περιφερειάρχης, που ευχαρίστησε τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τις υπηρεσίες του Υπουργείου για την καλή συνεργασία και τα αποτελέσματα της.

Να σημειωθεί ότι η αποπληρωμή των εργολάβων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και εφόσον βέβαια οι δικαιούχοι έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα παραστατικά έγγραφα για τα έργα που έχουν εκτελέσει. Να σημειωθεί ότι για έργα που πληρώνονται από τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ, δεν απαιτούνται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook