Τρεις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι 40 νοσηλεύονται προσβεβλημένοι από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, που είναι ευρύτερα γνωστή ως γρίπη των χοίρων, στη Δυτική Όχθη από την έναρξη του χειμώνα, ανακοίνωσε σήμερα το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Τα τρία θανατηφόρα κρούσματα αφορούσαν κατοίκους στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, μίας περιοχής που ενδημικά το επίπεδο του ανοσοποιητικού συστήματος των κατοίκων της είναι χαμηλό και όπου καταγράφονται χρόνιες ασθένειες όπως καρδιακά νοσήματα, καρκίνος, πνευμονικές και νεφρολογικές παθήσεις, όπως και άλλες νόσοι.

Το τελευταίο θύμα ήταν μία 15χρονη έγκυος κοπέλα, η οποία εξέπνευσε χθες έπειτα από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία της κι ενώ ετοιμαζόταν να μεταφερθεί σε ειδικευμένο νοσοκομείο στο Ισραήλ, ενημέρωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Χάνι Αμπντίν.

«Έχουμε κρούσματα της γρίπης των χοίρων κάθε χρόνο αφότου έγινε γνωστή ως νόσο.

Δεν θεωρούμε αυτά τα κρούσματα ως κάτι που δεν είναι σύνηθες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως οι εργαστηριακές εξετάσεις διέγνωσαν πως η νεαρή έπασχε από τον Η1Ν1, του οποίου τα συμπτώματα δεν διαφέρουν πολύ από την κλασσική, εποχιακή, γρίπη.

Ο ίδιος επεσήμανε πως οι περισσότεροι από τους ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί με γρίπη των χοίρων λαμβάνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο καθώς παρουσιάζουν βελτίωση.

Ο Αμπντίν πρόσθεσε πως η Παλαιστινιακή Αρχή χορηγεί το εμβόλιο Tamiflu στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς και τα παιδιά κάτω των πέντε ετών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook