Ένα ακόμη δικαστικό \”πλήγμα\” δέχθηκε η \”διαθεσιμότητα\” του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Μανιτάκη, απο τα Χανιά, καθώς σήμερα 21/12/2012 έγινε δεκτό από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων το αίτημα δεκαεννέα (19) υπαλλήλων ΙΔΑΧ του Δήμου Χανίων, οι οποίοι παραμένουν στην εργασία τους με προσωρινή διαταγή μέχρι την έκδοση απόφασης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία προσβάλλουν τις διατάξεις του νόμου 4093/2012 περί διαθεσιμότητας, ως παράνομες και αντισυνταγματικές.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, θα εκδικαστεί στις 19 Μαρτίου 2013.

Υπενθυμίζεται πως τρείς  νέες δικαστικές αποφάσεις κατά της διαθεσιμότητας, εκδόθηκαν χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή από Δικαστήρια της χώρας, αυξάνοντας το συνολικό, μέχρι στιγμής, αριθμό σε οκτώ.

Πρόκειται για υποθέσεις 49 εργαζομένων των Δήμων Χίου (12), Ρεθύμνου (16), και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (2) που, όπως και οι συνάδελφοί τους, είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και τα Πρωτοδικεία των περιοχών τους διέταξαν να παραμείνουν κανονικά στις υπηρεσίες τους μέχρι την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Μέχρι τώρα έχουν δικαιωθεί συνολικά 118 εργαζόμενοι (οι προαναφερόμενοι μαζί με, 17 του Δήμου Κοζάνης, 13 του Δήμου Ξάνθης, 35 του Δήμου Πατρέων και 6 του ΓΕΣ), οι οποιοι μετά τις δικαστικές αποφάσεις παραμένουν κανονικά στη θέση τους μέχρι την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Να σημειωθεί πως στο Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκαν σήμερα οι προσφυγές που κατέθεσαν 10 ΙΔΑΧ ΔΕ από το Δήμο Αθηναίων, 18 ΙΔΑΧ ΔΕ από το Δήμο Νέας Ιωνίας και 15 ΙΔΑΧ ΔΕ από το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος. Η απόφαση για την προσωρινή παραμονή τους ή όχι αναμένεται τη Δευτέρα στις 9 το πρωί.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη περίπου 25 ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Λέσβου, οι περίπου 35 ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Βόλου και οι 23 ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Αγρινίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook