Προβάδισμα 0,7 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημορατίας δίνει νέα δημοσκόπηση της Rass για τον Τύπο της Κυριακής.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,5%, ακολουθεί η ΝΔ με 24,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή 9,1%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5%, το ΚΚΕ με 4,8%, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, λαμβάνοντας μόλις 2,8%. .

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 49,6% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 28,8%.

Στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση θα εμπιστευόσασταν στην παρούσα φάση για την αντιμετώπιση της κρίσης», το 45% των πολιτών απαντά τη σημερινή, με ένα ποσοστό 23,7% να επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους (63,3%) λένε «ναι πάση θυσία» στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ στο ερώτημα για το εάν είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, το 73,8% απαντά «όχι».

Σε ό.τι αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής, το 96,9% των πολιτών πιστεύει ότι πρέπει να ισχύσει ό,τι και για τους υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ αρνητικά κρίνουν την απόφαση των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές, με το 49,7% πιστεύει ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Το έργο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κρίνει θετικά το 47,7% των ερωτηθέντων, με ένα ποσοστό 47,1% να το αποτιμά αρνητικά.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook