Την διαβεβαίωση για τη συνέχιση της λειτουργίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συνοδική αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο που τον επισκέφθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης η αντιπροσωπεία επέδωσε στον υπουργό σεπτό πατριαρχικό και συνοδικό γράμμα, αναφερόμενο στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης, στο οποίο εκφραζόταν η πατριαρχική βούληση για τη διατήρηση και τη συνέχιση της λειτουργίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, η οποία καλύπτει τις ανάγκες Θεολογικής Σχολής στη Μεγαλόνησο και τον διορισμό των εκλεγμένων μελών Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού.

Ο υπουργός- σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συνόδου- αποδέχτηκε τα αναφερόμενα στο σεπτό πατριαρχικό γράμμα και διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της λειτουργίας της Ακαδημίας και δεσμεύθηκε για την τακτοποίηση του θέματος των διορισμών των μελών Δ.Ε.Π.

Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και τα μέλη της συνοδικής αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη τον υπουργό και ευχήθηκαν σ΄ αυτόν καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook