Με το όνομα «Μακεδονία» αναφέρθηκε στα Σκόπια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, χαρακτηρίζοντας τη χώρα ως «δεύτερο σπίτι του», ενώ εξέφρασε τη στήριξη της Τουρκίας στη διένεξη σχετικά με το θέμα της ονομασίας.

Χθες το απόγευμα, το κρατικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων «Κύριλλος και Μεθόδιος», σε ειδική τελετή, αναγόρευσε τον κ. Νταβούτογλου σε επίτιμο διδάκτορα.

Ο κ. Νταβούτογλου εξέφρασε την ευγνωνοσύνη του γι΄αυτή τη διάκριση, ενώ αναφέρθηκε και στις ιδιαίτερα φιλικές, όπως τις χαρακτήρισε, σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ.

«Η Μακεδονία είναι το δεύτερο σπίτι μου.Υποστηρίζουμε τη Μακεδονία στη διένεξη σχετικά με το θέμα της ονομασίας, παντού στον κόσμο. Δεν είμαστε μόνοι φίλοι σας, αλλά εδώ αισθανόμαστε σαν να είμαστε από τη Μακεδονία. Έχουμε πολύ στενούς δεσμούς και ισχυρή φιλία. Αυτό το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Στην τελετή αναγόρευσης του κ. Νταβούτογλου σε επίτιμο διδάκτορα του πανεπιστημίου των Σκοπίων, παρέστησε, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Σήμερα, ο κ.Νταβούτογλου θα έχει συναντήσεις στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, τον πρόεδρο της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι.

Ο Νταβούτογλου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη από χθες στα Σκόπια με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής του κ. Νταβούτογλου στα Σκόπια, αντιπροσωπείες των υπουργείων Εξωτερικών της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ θα έχουν σήμερα συνάντηση στο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook