Την τελευταία ημέρα που κλείνουν τα σχολεία για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και παραδοσιακά γίνεται ανταλλαγή ευχών και δώρων, επέλεξε η Δημοτική Αρχή Φαιστού να επισκεφτεί τα σχολεία της περιοχής για να ευχηθεί και να παρακολουθήσει από κοντά τις παραστάσεις που είχαν ετοιμάσει οι μικροί μαθητές πριν φύγουν για τις χειμερινές διακοπές τους.

Συγκεκριμένα η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη καθώς και οι Αντιδήμαρχοι, επισκέφτηκαν σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φαιστού και παρακολούθησαν τις όμορφες εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές των σχολείων. Με αφορμή την επίσκεψη, λίγες μέρες πριν φύγει ο χρόνος, οι τοπικοί άρχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα παιδιά, τους δασκάλους αλλά και τους γονείς που βρέθηκαν κοντά τους για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και αντάλλαξαν ευχές για τις άγιες μέρες που έρχονται.

Να σημειωθεί ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων ημερών, καθώς ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής διοργανώνει πλούσιες δράσεις που είναι αφιερωμένες στα παιδιά με τη συμμετοχή ομάδων παιδικών εμψυχωτών που έχουν ετοιμάσει βιωματικές δραστηριότητες, Χριστουγεννιάτικες κατασκευές καθώς και πολλές άλλες εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους.

Η Δήμαρχος Φαιστού με αφορμή την επίσκεψη σε σχολεία της περιοχής και αφού αντάλλαξε ευχές με τους μαθητές αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό, ευχαρίστησε όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Φαιστού και προσέφεραν τρόφιμα στη «Φάτνη Προσφοράς» για να διατεθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου. Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της τόνισε: «Τούτες τις μέρες που όλοι διαβαίνουμε ένα δύσκολο και δύσβατο δρόμο, με τα προβλήματα να μην λείπουν από τους περισσότερους, ας δώσουμε τη χαρά στον συνάνθρωπό μας και ας σκύψουμε στα προβλήματα του. Η βαθειά δύναμη της συνύπαρξης και της συνεργασίας των ανθρώπων πάντοτε τα λύνει.

Έχοντας ως γνώμονα τις δικές μας πραγματικές ανάγκες και εκείνες των συνανθρώπων μας ας δώσουμε χρόνο και χώρο στον άνθρωπο μας. Μόνο έτσι θα ανακαλύψουμε και θα καταλάβουμε το νόημα τούτων των ημερών. Από καρδιάς εύχομαι σε όλους Καλές Γιορτές, ιδιαίτερα στους δασκάλους, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας, στους μικρούς μαθητές καλή πρόοδο και να υποδεχθούμε με τους καλύτερους οιωνούς τη νέα χρονιά. Ελπίζω το 2013 να γεμίσει την καρδιά και την ψυχή μας με αγάπη και ευτυχία. Να περάσετε όμορφα όλοι σας και ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο σε όλους τους τομείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook