Συναγερμός σήμανε λίγο πριν το μεσημέρι στο Ρέθυμνο από ένα ακόμη περιστατικό φωτιάς σε μονοκατοικία, η οποία εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ένοικοι του σπιτιου ειδοποίησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί την Πυροσβεστική ενημερώνοντας ότι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρχοντίκι στην Επισκοπή η σκεπή του σπιτιού τους έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά προτού επεκταθεί σε ολόκληρη την οικία.

Ωστόσο οι ζημιές είναι εκτεταμένες στη κεραμοσκεπή της μονοκατοικίας και αποτιμώνται στις 4000 ευρώ.

Επίσημα τα αίτια του συμβάντος δεν έχουν καταγραφεί ωστόσο οι πυροσβεστικές αρχές, παρατηρώντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί πολλά περιστατικά πυρκαγιών σε σπίτια από σόμπες, τζάκια κτλ. εφιστούν την προσοχή στους πολίτες.

Όπως ανέφεραν στο Flashnews.gr εργαζόμενοι στο Συντονιστικό Τμήμα της Πυροσβεστικής παρακαλούν τους πολίτες να καθαρίζουν τα τζάκια και τις καμινάδες σχολαστικά για να μην υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

Κάθε χρόνο παρατηρούνται όπως τόνισαν περιστατικά με πυρκαγιές που ξεκίνησαν από καμινάδες, όμως φέτος, ενδεχομένως και λόγο κρίσης, οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν ξύλα για τη θέρμανσή τους έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα τα περιστατικά ατυχημάτων να είναι αυξημένα.


(φωτο αρχείου)