Στην προσέλκυση επενδύσεων στρέφει την προσοχή της η κυβέρνηση, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ανάσα από την εκταμίευση της δόσης και το θετικό κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι παρά την καλή συγκυρία, είναι δύσκολο να υπάρξει άμεσα θετικό σοκ, γι\’ αυτό και θα υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες, το βάρος των οποίων θα σηκώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με την \”Καθημερινή της Κυριακής\”, το αμέσως προσεχές διάστημα ο πρωθυπουργός θα αναλάβει ο ίδιος να μεταφέρει το μήνυμα στο εξωτερικό και να παρουσιάσει την εικόνα μιας \”νέας Ελλάδας\” στους επενδυτές.

Έτσι, θα γίνει προσπάθεια να είναι κεντρικός ομιλητής σε διεθνή επιχειρηματικά fora κυρίως στη Γερμανία, αλλά και στις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταφέρει στις αποσκευές του αφενός το ότι φαίνεται να κλείνει πλέον η κουβέντα για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αφετέρου το ότι το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, έχει συντελεστεί.

Επιπλέον θα παρουσιάσει τα επενδυτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα, λόγω της μείωσης του εργασιακού κόστους.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει, 2-3 σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2013, ώστε να δοθεί το μήνυμα στους διεθνείς επενδυτές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook