Μετακινήσεις κάθε τρεις μήνες για τους εφοριακούς προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Διέψευσε επίσης μιλώντας στο Mega ότι οι καθαιρέσεις 165 διευθυντών, υποδιευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων εφοριών, που προκάλεσαν ενδοκυβερνητική κρίση, ήταν αποτέλεσμα κομματικών επιλογών, ενώ δεσμεύεται ότι οι όποιες μετακινήσεις στο μέλλον θα γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια.

Επισήμανε ακόμα ότι πρώτα θα προχωρήσει η επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα και σε δεύτερη φάση θα υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Η Διεύθυνση Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών, όπως σημείωσε, θα εντάξει μέσα στο 2013 όλες τις περιοχές της χώρας στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού. "Στόχος μας είναι αυτό να γίνει μέσα στο 2013", τόνισε.

Ερωτηθείς εάν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές μέσα στο 2013, σημείωσε πως "αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τέτοιο στόχο. Για να πάμε σε ένα αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις περιοχές. Δεν μπορείς να αφήσεις έξω περιοχές".

Αναφέρθηκε και στο θέμα των αποδείξεων ξεκαθαρίζοντας ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν και το 2013 την υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις, ώστε να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο.

"Οι μισθωτοί πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για το 2013", σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, στο πλαίσιο της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης ως προς την είσπραξη του ΦΠΑ.


news247.gr