Την έντονη ανησυχία του για το πιθανό ενδεχόμενο να μην γίνουν έγκαιρα οι πρώτοι δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο των ελιών στην Κρήτη και στα Χανιά ειδικώτερα, εκφράζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αποκορώνου κ.Χαράλαμπος Κουκιανάκης σε επιστολή του προς το υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην επιστολή, η οποία απευθύνεται και στην Περιφέρεια Κρήτης αλλά και στους δήμους των Χανίων επισημαίνονται τα εξής :

«Κε Υπουργέ

Με δεδομένο ότι και στη φετινή ελαιοκομική περίοδο αναμένεται πρόωρη ανθοκομία – καρπόδεση, απαιτείται και φέτος η α’ διαβροχή να πραγματοποιηθεί έγκαιρα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περί τα τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου 2011, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ποσότητα του ελαιολάδου.

Γνωρίζοντας ότι:

α) Η διαδικασία έναρξης για την διενέργεια ανοικτού διεθνή μειοδοτικού διαγωνισμού είναι χρονοβόρα και δεν έχει ξεκινήσει,

β) Η Περιφέρεια Κρήτης να αδυνατεί να εκδώσει απόφαση ανάληψης υποχρέωσης,

γ) Το Γ.Λ.Κ. να μην έχει προβεί στην εγγραφή πιστώσεων και εν προκειμένω 2.000.000 Ευρώ περίπου στην Περιφ. Ενότ. Χανίων για το πρόγραμμα δακοκτονίας 2011

και δ) την επιπλέον κατά 15% μείωση του επιστημονικού – εργατοτεχνικού προσωπικού δακοκτονίας, μιας και πέρυσι είχαμε 20% συνολικής (δηλαδή μείωση 35%) για το οποίο προσωπικό η διαδικασία πρόσληψης δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Εκτιμούμε και διαβλέπουμε, ύστερα από τα παραπάνω, ότι ο καθοριστικός α΄ δολωματικός ψεκασμός δεν θα έχει πραγματοποιηθεί εντός μηνός Ιουνίου 2011 και αυτό σε βάρος της σοδειάς των ελαιοπαραγωγών μας, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για αυτούς.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, για την σωστή και έγκαιρη διεξαγωγή των εργασιών δακοκτονίας έτους 2011.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook