Το νέο μεγάλο αστέρι της ομάδας τεχνικής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Ουίλλιαμ Μπάλντουιν, έλαμψε από την πρώτη του κιόλας παρουσία μπροστά στο κοινό των Χανίων.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε από την πρώτη του εμφάνιση την εκτίμηση και τον σεβασμό των συναθλητών του, στην Ημερίδα Ορίων Τεχνικής Κολύμβησης.
Η σχετική ενημέρωση του ΝΟΧ:
Την εκτίμηση και το σεβασμό των συναθλητών του εισέπραξε ο Ουίλλιαμ Μπάλντουιν στο περιθώριο της πρώτης του εμφάνισης με το σκουφάκι του Ναυτικού Ομίλου Χανίων η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (22/12) στην Ημερίδα Ορίων Τεχνικής Κολύμβησης. Ο 20χρονος αθλητής έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από την οικογένεια του τμήματος, η οποία έχει την τιμή να διαθέτει πλέον στις τάξεις της έναν παγκόσμιο πρωταθλητή που είναι δεδομένο ότι θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο της ομάδας.
Ο Μπάλντουιν δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που θα κολυμπάει για τα Χανιά, αποδίδοντας στον Ηλία Καλαμαρίδη την απόφαση που πήρε.
«Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων είναι ένα μεγάλο όνομα στο χώρο της τεχνικής κολύμβησης. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα την οποία γνωρίζω χρόνια, από τότε που ξεκίνησα να κολυμπάω», είπε αρχικά ο 20χρονος πρωταθλητής για να συνεχίσει: «Ο κύριος λόγος που ήρθα στα Χανιά είναι επειδή ο κύριος Ηλίας Καλαμαρίδης είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Είχε εξάλλου τον Γιάννη Τσουρουνάκη που είναι επίσης κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ. Τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον έχουμε αναπτύξει μία πολλή καλή σχέση και τον σέβομαι πάρα πολύ. Γενικά, είναι ο μόνος προπονητής που θα εμπιστευόμουν».
Σχετικά με τον ερχομό του Ουίλλιαμ Μπάλντουιν στον Ν.Ο. Χανίων, ο Ηλίας Καλαμαρίδης από την πλευρά του δήλωσε: 
«Σίγουρα, το να έρχεται ένας παγκόσμιος πρωταθλητής στην Περιφέρεια και ειδικά στα Χανιά, σημαίνει πολλά για μας. Αυτό δείχνει ότι μας εμπιστεύεται και πως το τμήμα τεχνικής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων διαθέτει αθλητές υψηλού επιπέδου. Επίσης εμπιστεύεται το χώρο για να μπορέσει να συνεχίσει την προσπάθειά του η οποία είναι πραγματικά ξεχωριστή. Ο Μπάλντουιν έχει πετύχει τρία παγκόσμια ρεκόρ. Έχει φέρει τρεις πανευρωπαϊκές πρώτες θέσεις και φέτος που έχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ευελπιστούμε ότι θα έχει μια ξεχωριστή παρουσία και αυτό είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς».
Ο Μπάλντουιν απέδειξε από την πρώτη του κιόλας παρουσία στα Χανιά ότι θα κάνει τη διαφορά, κολυμπώντας πάρα πολύ γρήγορα στα 50 και 100 μέτρα επιφάνειας. Και οι δύο χρόνοι που σημείωσε, αποτελούν όρια ΟΠΕΝ πρωταθλήματος, τα οποία σημειώθηκαν στην 25άρα πισίνα του κολυμβητηρίου Χανίων, που για τον ίδιο ήταν μία νέα εμπειρία.
«Νομίζω ότι πήγα καλά, αν και η 25άρα πισίνα θέλει συνήθεια. Έκανα ό,τι μπορούσα. Οι χρόνοι μου ήταν καλοί γενικά για πρώτη φορά. Άλλωστε το πρωί έφτασα στα Χανιά. Στόχος μου είναι ένα βήμα τη φορά, να μπω σε πρώτη φάση στην Εθνική ομάδα και από εκεί και πέρα βλέπουμε», δήλωσε σχετικά με τις επιδόσεις του ο Μπάλντουιν.
Σε ό,τι αφορά τους στόχους που χαράσσει για φέτος αγωνιζόμενος με τον Ν.Ο. Χανίων, τόνισε: «Προς το παρόν θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ τη νέα μου ομάδα και τον κύριο Καλαμαρίδη που με έχει βοηθήσει σε προσωπικά ζητήματα. Θέλω να κάνουμε μία πολλή δυνατή σκυτάλη και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα πανελλήνιο ρεκόρ στη σκυτάλη. Έχουμε και τον Αντώνη Τσουρουνάκη που είναι πολύ καλός φίλος και συναθλητής μου. Πιστεύω να κάνουμε μία πολλή καλή εντύπωση στο ΟΠΕΝ πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook