Περίπου πεντακόσιες «τσάντες αγάπης» με τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες της Μητροπολιτικής περιφέρειας διαμοιράζει η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για τρεις τόνους και επτακόσια κιλά (3.700) βασικών ειδών διατροφής που αγοράστηκαν από το Κοινωφελές Εκκλησιαστικό Ίδρυμα «Παναγία Ακρωτηριανή» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για να προσφερθούν στους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, όπως είναι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, οι πολύτεκνοι, οι νεόπτωχοι κ.ά.

Συγκεκριμένα, διανεμήθηκαν στις Ενορίες της Σητείας και της Ιεράπετρας ένας (1) τόνος γάλα εβαπορέ, ένας (1) τόνος μακαρόνια, 500 κιλά ρύζι, 500 κιλά φακές και 700 κιλά τυρί (γραβιέρα Κρήτης). Τα πέντε παραπάνω είδη διατροφής συσκευάστηκαν σε ειδικές τσάντες για να διαμοιραστούν άμεσα από τους Εφημερίους σε άπορους Ενορίτες τους.

Το βράδυ της Παρασκευής 21/12 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής οι Εφημέριοι των Ενοριών της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας παρέλαβαν μέσα σε κλίμα ευφορίας και έκδηλης ικανοποίησης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Παναγία Ακρωτηριανή» κ.κ. Ευγένιο περίπου 300 τσάντες τροφίμων.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 22/12 οι Εφημέριοι των Ενοριών της περιοχής Σητείας παρέλαβαν αντίστοιχες τσάντες στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας. Όλοι οι Εφημέριοι και οι συνεργάτες τους ευχαρίστησαν εγκάρδια τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για αυτή την πρωτοβουλία του σημειώνοντας την κάλυψη πραγματικών αναγκών συντοπιτών μας αλλά και τη σημειολογική σημασία τέτοιων ενεργειών που ανακουφίζουν τα ασθενέστερα οικονομικά μέλη της τοπικής κοινωνίας μας.

Σύμφωνα με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιο, ενόψει των επικείμενων εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου η τοπική Εκκλησία εντατικοποίησε την κοινωνική και φιλανθρωπική δράση της για να σταθεί στο πλευρό όσων συνανθρώπων μας αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη αγαθά διατροφής. Η Εκκλησία, ως φιλόστοργος μητέρα και παρότι το έργο της είναι πρωτίστως σωτηριολογικό, αφουγκράζεται με στοργή τις αγωνίες και τις ανάγκες του πληρώματός της και εργάζεται συνεχώς για τη δημιουργία συνθηκών αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης ιδιαίτερα για τους εμπερίστατους συνανθρώπους που δοκιμάζονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση των ημερών μας. Στο πρόσωπο των πτωχών και αναξιοπαθούντων αδελφών μας η Εκκλησία βλέπει πάντοτε τον ίδιο τον Χριστό, ο Οποίος διαβεβαιώνει ότι: «εφ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε» (Ματθ. 25,40).

Παράλληλα με το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας οι Εφημέριοι των Ενοριών των επαρχιών Ιεράπετρας και Σητείας παρέλαβαν από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας τα προϊόντα που θα διανεμηθούν στους καταγεγραμμένους δικαιούχους των προγραμμάτων δωρεάν διανομής τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης για τους απόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας παρελήφηθσαν μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης 2.324 κιλά ρύζι, 1.659 κιλά μακαρόνια, 488,5 κιλά φέτα και 181,50 κιλά τυρί γραβιέρα.

Όλα τα παραπάνω τρόφιμα, καθώς και άλλα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης που θα προσθέσουν οι κατά τόπους Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, θα φτάσουν μέσω των Εφημερίων σε συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook