Τα έσοδα από το φόρο κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων καθώς και από το φόρο ακινήτων που εισπράττεται από τη ΔΕΗ κινούνται εντός στόχων, ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Απαντώντας σε βολές της αντιπολίτευσης (αλλά εμμέσως και σε χθεσινές αιτιάσεις της Ντόρας Μπακογιάννη), ο υπουργός Οικονομικών παρατήρησε πως τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο «κινούνται εντός στόχων, φτάνοντας τα 4,5 δισ. έναντι στόχου 4,562 δισ. παρά τις ήπιες καιρικές συνθήκες και την αύξηση του συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης».

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά το «χαράτσι» της ΔΕΗ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως οι εισπράξεις «έχουν ήδη αγγίξει τον στόχο και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να τον ξεπεράσουν κατά 200 εκατ. ευρώ».

Τέλος, κληθείς να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών από τους κυβερνητικούς του εταίρους, για μεταθέσεις εφοριακών, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «πιστεύουμε στην αξιοκρατία» και παρέπεμψε στη χθεσινή, σχετική ανακοίνωση του υπουργείου του.


energypress.gr