Από ένταση και διαξιφισμούς , κυρίως μεταξύ των εκπροσώπων του δήμου Πλατανιά και του δήμου Κισάμου, συνοδεύτηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για τις φετινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Αγροτικού Αυγούστου 2011».

Ο λόγος είναι πως ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι εκδηλώσεις (υπο την ευθύνη της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης) εγίνοντο σε Χανιά και Κίσαμο, φέτος και ο δήμος Πλατανιά διεκδίκησε την διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο του «Αγροτικού Αυγούστου».

Παράλληλα, λόγω της κατάργησης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, από τις αρχές Μαρτίου ο Δήμος Χανίων ανέλαβε πρωτοβουλία διοργάνωσης των εκδηλώσεων και μάλιστα με συγκεκριμένη πρόταση η οποία περιλαμβάνει τα εξής :

Οι εκδηλώσεις , που θα έχουν κυρίως την μορφή εμπορικής έκθεσης, να πραγματοποιούνται τον Αύγουστο και για μια εβδομάδα στην Δυτική τάφρο της παλιάς πόλης των Χανίων.
Στις αρχές Οκτωβρίου και στην εορτή του Αγ.Διονυσίου του Αεροπαγίτη, για τέσσερεις ημέρες να μεταφέρονται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, (μετρό Συντάγματος, πεζόδρομος Διον. Αεροπαγίτου).

Στα τέλη Οκτωβρίου (εορτή Αγ.Δημητρίου) και για τρείς ημέρες οι εκδηλώσεις του «Αγροτικού Αυγούστου» να φιλοξενούνται στην Θεσσαλονίκη.

Με την πρόταση αυτή , αλλά και με τον κατακερματισμό των εκδηλώσεων σε πολλούς δήμους, διαφώνησε ουσιαστικά ο δήμος Κισάμου, τονίζοντας πως οι εκδηλώσεις που εγίνοντο μέχρι και πέρυσι στην περιοχή ήταν άκρως σημαντικές για την ανάδειξη του πρωτογενή τομέα της Κισάμου.

Τελικό αποτέλεσμα από την σύσκεψη δεν υπήρξε καθώς οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν , αν και όλα δείχνουν πως θα εφαρμοστεί, η πρόταση του δήμου Χανίων , πιθανότατα διευρυμένη και με εκδηλώσεις στην Κίσαμο.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Απόστολου Βουλγαράκη στην οποία αναφέρονται τα εξής :

«Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προτίθεται να είναι συνδιοργανωτής στον «Αγροτικό Αύγουστο 2011», που θα διοργανώσει ο Δήμος Χανίων, το φετινό καλοκαίρι στη Δυτική Τάφρο του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων, καθώς και στον «Κισαμίτικο Αύγουστο» που θα διοργανωθεί από το Δήμο Κισάμου, στο Καστέλι Κισάμου.

Επίσης η Π.Ε. Χανίων είναι πρόθυμη να στηρίξει οποιαδήποτε δράση, των άλλων Δήμων του Νομού μας, για την προβολή των προϊόντων του τόπου μας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook