Δύο βομβιστές αυτοκτονίας που επέβαιναν σε παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, πραγματοποίησαν αργά το Σάββατο, επίθεση κατά των γραφείων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Airtel και MTN (ινδικών και νοτιοαφρικανικών συμφερόντων αντίστοιχα) στην πόλη Κάνο, στη βόρειο Νιγηρία.

Οι δύο βομβιστές βρήκαν τον θάνατο οι ίδιοι, χωρίς όμως να προκαλέσουν άλλα θύματα.

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει επιλέξει και στο παρελθόν εταιρείες τηλεφωνίας ως στόχο για τις επιθέσεις της, ανατινάσσοντας πυλώνες και γραφεία, υποστηρίζοντας πως αυτές μέσω των δικτύων τους διευκολύνουν τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλαμβάνουν τα μέλη της.

«Εκείνος που επεχείρησε να πλήξει την Airtel πυροβολήθηκε από τους στρατιώτες προτού καν εκραγεί η βόμβα, ενώ ο δράστης της επίθεσης στην MTN έπληξε τον φράκτη των γραφείων, χωρίς να σκοτωθεί κάποιος απλός πολίτης», υπογράμμισε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Κάνο, Ιμπραχίμ Ιντρίς.

Από την πλευρά της η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων επιβεβαίωσε την επίθεση, προσθέτοντας πως δεν έχει ενημέρωση για θύματα μεταξύ πολιτών. Πάντως, οι δυνάμεις της τάξης και σε προηγούμενες επιθέσεις έχουν επιχειρήσει να υποβαθμίσουν το εύρος των απωλειών. Μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει την επίθεση η Airtel Nigeria, η θυγατρική της ινδικής Airtel.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook