Μπορεί να ήταν από τους άτυχους στο πρόσφατο χειμερινό πανελλήνιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες χάνοντας για κλάσματα δευτερολέπτου το όριο για την Εθνική ομάδα τεχνικής κολύμβησης, αλλά ο Αντώνης Τσουρουνάκης δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει την προσπάθεια του για τις επόμενες διοργανώσεις.

Ο νεαρός αθλητής του Ν.Ο. Χανίων παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου (www.nox.gr) στην οποία δήλωσε πως στόχος του είναι η θέση στο βάθρο στις επόμενες διοργανώσεις ενώ σχολίασε και το γεγονός πως και αυτός και ο μεγαλύτερος αδερφός του, Γιάννης, είναι από τα πιο «μεγάλα» ονόματα του χώρου με πολλές διακρίσεις:

 

Ποιες είναι οι εντυπώσεις και τα συμπεράσματά σου μετά τη διοργάνωση του χειμερινού πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης όπου τόσο ο Ν.Ο.Χ. όσο και εσύ προσωπικά πήγατε πολύ καλά; Σίγουρα βέβαια σε ό,τι αφορά εσένα, για κάποια κλάσματα δευτερολέπτου, δε μπόρεσες να πιάσεις τα όρια, που ήταν η βασική του επιδίωξη.

 «Ναι, δεν έπιασα το όριο. Ήταν μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές, η μόνη χρονιά που δεν έπιασα το όριο. Πιστεύω όμως ότι όλη αυτή η προσπάθεια θα μου βγει αργότερα. Θα δούμε. Όσο για την ομάδα, ναι πήγε καλά παρόλο τις συνθήκες που υπάρχουν. Υπήρξαν αθλητές μεγάλων αποστάσεων που κατάφεραν να πάνε πολύ κοντά σε όρια, που η μικρή πισίνα δεν τους βοηθά και τόσο. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι πήγαμε καλά».

 

Πώς θα σχολίαζες την απόδοση που έχεις μέχρι στιγμής και πόσο πιστεύεις ότι σε ώθησε περισσότερο η δεύτερη παγκόσμια επίδοση που σημείωσες το 2009;

 «Το σίγουρο είναι ότι αυτή η επίδοση που αναφέρεις δε μου έχει δημιουργήσει μεγαλύτερες απαιτήσεις όσον αφορά τον εαυτό μου. Προσωπικά, κολυμπάω γιατί μου αρέσει, με ικανοποιεί, ξεφεύγω λίγο από τη ρουτίνα της σχολής και της δουλειάς και με βοηθάει να διατηρούμαι σε καλή κατάσταση. Η τεχνική κολύμβηση μου άρεσε πάντοτε. Η δεύτερη θέση με ικανοποίησε σίγουρα πάρα πολύ αλλά προσπαθώ πλέον να κάνω κάτι καλύτερο. Και το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω, είναι κάποιο ρεκόρ με μία πρώτη θέση».

 

Οι στόχοι σου από εδώ και στο εξής;

 «Οι στόχοι μου είναι αυτοί που περιγράφω. Προσπαθώ για το καλύτερο. Θέλω να βελτιώνομαι όσο μπορώ».

 
 Άμεσος στόχος για σένα θα μπορούσε να έχει σχέση με το OPEN που είναι η επόμενη διοργάνωση για την τεχνική κολύμβηση;

 «Αρχικά, σίγουρα είναι το όριο στο OPEN για τη συμμετοχή στην Εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα, στοχεύω σε ό,τι καλύτερο. Ευχαριστημένος θα ήμουν, με το επίπεδο που έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια, με μία θέση στα μετάλλια. Για να μην αναφέρω την πρώτη, οποιαδήποτε θέση στα μετάλλια θα μου επέφερε ικανοποίηση».

 

Πώς αισθάνεσαι ότι τόσο εσύ όσο και ο αδερφός σου συγκαταλέγεστε μέσα στα καλύτερα ονόματα του χώρου; Πώς περιγράφεις αυτό το συναίσθημα και πώς το εισπράττεται μέσα στην οικογένειά σας;

 «Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ας πούμε, οι γονείς μου δεν ασχολούνται καν. Αυτό που μας κάνει να επιμένουμε, είναι ότι μας αρέσει. Ο αδερφός μου δε μπορούσε να συνεχίσει γιατί αυτή τη στιγμή είναι σε μεταπτυχιακό στην Αμερική και δε γινόταν να συνδυάσει και τα δύο. Εγώ θα προσπαθήσω να κολυμπάω όσο υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και αισθάνομαι ότι μπορώ. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δυσκολευόμαστε να κολυμπήσουμε όπως πρέπει μέσα στη μικρή πισίνα. Το άθλημα έχει χαρακτηριστικά που δεν γίνεται κάθε 10 ποδιές περίπου, να στρίβεις. Δηλαδή δε μπορείς να κολυμπήσεις ούτε πολλά μέτρα ούτε και γρήγορα. Είναι πολύ δύσκολο. Και τα παιδιά, πραγματικά μπράβο τους για ό,τι κατάφεραν στο χειμερινό πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook