Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ο πρίγκιπας Harry συμμετείχε σε αεροπορική επίθεση κι ήταν αυτός που εκτόξευσε τον πύραυλο ο οποίος είχε ως στόχο έναν διοικητή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας συμμετέχει σε θανατηφόρα επίθεση πετώντας το ελικόπτερο Απάτσι του. Λέγεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο τέλος Οκτωβρίου λίγο μετά την επιστροφή του πρίγκιπα στο Αφγανιστάν για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του.

Όπως είπε υπεύθυνος της άμυνας των βρετανικών στρατευμάτων στην περιοχή «κάναμε περιπολία και τότε καλέσαμε τα ελικόπτερα Απάτσι. Ακούσαμε τη φωνή στον ασύρματο κι αμέσως αντιληφθήκαμε ότι ήταν ο Big H. Προσπαθούσαν να εντοπίσουν έναν ηγέτη των Ταλιμπάν, σε ιεραρχία ήταν διοικητής τους». Ο Harry ανήκει στη μονάδα των πιλότων Απάτσι που έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση σε εξολόθρευση στόχων. Ο Harry, αν και αποκαλείται ο πρίγκιπας των πάρτι, εκπαιδεύθηκε ως πιλότος ελικοπτέρων επί 18 μήνες και αυτή είναι η δεύτερη φορά που θητεύει στο Αφγανιστάν, καθώς την πρώτη φορά, το 2008, λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η παρουσία του εκεί, τον απέσυραν τάχιστα για να μην γίνει στόχος. Όμως, ο ίδιος επιθυμούσε έντονα να επιστρέψει και γι’ αυτό επέλεξε να γίνει πιλότος Απάτσι, καθώς η εκπαίδευση ολοκληρώνεται στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τα Ανάκτορα του St. James ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν πολύ περήφανος για τον γιο του που έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή.

Εφέτος ο Harry θα περάσει τα Χριστούγεννα με τους συναδέλφους του στην εμπόλεμη ζώνη και σύμφωνα με την παράδοση των Βρετανών στρατιωτών θα είναι εκείνος που θα σερβίρει τη γαλοπούλα στους χαμηλόβαθμους στρατιώτες. Και μόλις ολοκληρώσει το καθήκον του ως σερβιτόρος, θα μπορέσει και ο ίδιος να απολαύσει το χριστουγεννιάτικο δείπνο του με τους συμπολεμιστές του.

Σίγουρα το στρατόπεδο του Bastion απέχει πολύ από τα ανάκτορα του Σάντρινγκχαμ όπου πέρασε τα περασμένα Χριστούγεννα ο πρίγκιπας. Αργότερα, θα μπορέσει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του μέσω Skype. Ο πατέρας του πρίγκιπας Κάρολος μιλώντας σε οικογένειες στρατιωτικών ανέφερε πως καθώς έχει δύο γιους στις πρώτες γραμμές του μετώπου γνωρίζει τι συναισθήματα βιώνουν και τι περνούν τις ημέρες αυτές.


real.gr