Δεκάδες άνθρωποι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους -έως και 200 σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- σε αεροπορική επιδρομή των κυβερνητικών δυνάμεων έξω από αρτοποιείο στην επαρχία Χάμα της κεντρικής Σύριας, όπως αναφέρουν πηγές της αντιπολίτευσης.

«Δεν μπορούμε να έχουμε ακόμη έναν ακριβή αριθμό, γιατί εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση για το ποιος είναι νεκρός και ποιος έχει τραυματισθεί» δήλωσε αντικαθεστωτικός στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Χαλφάγια, την οποία πριν πέντε ημέρες οι αντάρτες ανακήρυξαν «ελεύθερη» αφότου κατέλαβαν θέσεις του στρατού. Οι μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού προελαύνουν το τελευταίο διάστημα στη Χάμα, επιχειρώντας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους περιοχές της επαρχίας.

Η μάχη τους ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ μετρά πλέον 21 μήνες. Οι νεκροί στη σύγκρουση έχουν ξεπεράσει τους 44.000, εκ των οποίων οι 31.000 είναι άμαχοι, σύμφωνα με τα στοιχεία των αντικαθεστωτικών.
Εν τω μεταξύ, στη Δαμασκό έφτασε την Κυριακή ο διεθνής απεσταλμένος Λαχντάρ Μπραχίμι, όπως διαπίστωσε απεσταλμένος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) μεταδίδοντας πως ο μεσολαβητής κατέλυσε στο ξενοδοχείο Σέρατον στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας.

Από την πλευρά του καθεστώτος Άσαντ, η επίσκεψη δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο Σύρος υπουργός Πληροφόρησης Ομράν αλ Ζόχμπι δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Δαμασκό πως δεν έχει ενημερωθεί για την επίσκεψη του Μπραχίμι.

Σύμφωνα, πάντως, με το AFP ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου μετέβη οδικώς στη Συρία από τον Λίβανο, όπου είχε φθάσει νωρίτερα αεροπορικώς.

Στην προηγούμενη επίσκεψή του στη Δαμασκό -όταν είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ- ο Μπραχίμι είχε προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, το οποίο όμως έχει κλείσει πλέον εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων που σημειώνονται στη γύρω περιοχή.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook