Ξεκινά σήμερα η καταβολή του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς δίνονται στο Ταμείο Πρόνοιας 40 εκατομμύρια ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εκδοθεί τα πρώτα εντάλματα πληρωμής για 1.100 άτομα, που περιμένουν περισσότερο από δύο έτη για να πάρουν το βοήθημα.

Από τη δόση που πήρε η χώρα μας, περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία χορήγησης του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων Νίκο Καλάκο, στόχος είναι μέσα στο 2013 να καταβληθεί το εφάπαξ σε 31.400 άτομα.

Σύμφωνα με το "Έθνος", η έκδοση του εφάπαξ θα γίνεται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και τα πρώτα εντάλματα πληρωμής θα αφορούν όσους υπέβαλαν αίτηση τον Οκτώβριο του 2010.

Γι' αυτό το θέμα έχουν υπάρξει συσκέψεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τη διοίκηση του Ταμείου και ήδη έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την καταβολή των χρημάτων.

Για την καταβολή του βοηθήματος αναμένεται να λαμβάνεται υπόψη το σύνολο του εργασιακού βίου.

Ειδικότερα μέχρι τον Μάρτιο θα έχει ολοκληρωθεί η χορήγηση του εφάπαξ σε όσους δημοσίους υπαλλήλους κατέθεσαν τα χαρτιά τους μέσα στο 2010 και στη συνέχεια θα εξεταστούν οι αιτήσεις του 2011.

Υπολογίζεται πως στο τέλος του 2013 θα έχουν δοθεί τα εφάπαξ σε όσους υπέβαλαν τα χαρτιά τους μέχρι και το Μάιο του 2012.

Με βάση τον σχεδιασμό του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, τον Ιανουάριο θα βγουν 1.000 εντάλματα πληρωμής, τον Φεβρουάριο 1.900 και από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο από 3.200 τον μήνα.

Το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου θα βγουν συνολικά 3.300 βοηθήματα (από 1.650 τον μήνα) και από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο θα επιστρέψουμε στα 3.200 εντάλματα πληρωμής τον μήνα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας επιτάχυνσης των διαδικασιών χορήγησης του εφάπαξ, μέσα στην εβδομάδα ενισχύεται το Ταμείο Πρόνοιας με επιπλέον 25 υπαλλήλους, οι οποίοι προέρχονται από τον ΟΕΚ.

newsbomb.gr