Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και φέτος η εκδήλωση «Κάλαντα 2012» που διοργανώνει για σχεδόν 30 χρόνια η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στη Μελβούρνη.
Ελληνικά κάλαντα γέμισαν την Μελβούρνη.

Χιλιάδες ομογενείς πλημμύρισαν το Festival Hall και απόλαυσαν χριστουγεννιάτικους ύμνους και Κάλαντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η γλυκιά μουσική από το Ορατόριο Μεσσίας του Χέντελ, πριν από την έναρξη του κυρίως προγράμματος, δημιούργησε μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Φέτος συμμετείχαν στην εκδήλωση και η χορωδία της Ορθοδόξου Αντιοχειανής Εκκλησίας «Ρωμανός ο Μελωδός» και η χορωδία της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας «ΜΕΛΟΣ», προσκεκλημένοι του Επισκόπου Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ.

Η λαμπρή γιορτή ξεκίνησε με την ανάγνωση του Ευαγγελίου Θείας Γεννήσεως από μέλη της Ιερατικής Σχολής της Αρχιεπισκοπής και συμπληρώθηκε με ύμνους τους οποίους έψαλε η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ακολούθησαν πολυάριθμα συγκροτήματα και καλλιτέχνες σε κάλαντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο πρόσφερε η ρουμανική χορωδία παρουσιάζοντας τα παραδοσιακά τους κάλαντα.

ethnos.gr