Ένας Αφγανός αστυνομικός σκότωσε σήμερα πέντε συναδέλφους του στο βόρειο τμήμα της χώρας, σε ένα ακόμη επεισόδιο των λεγόμενων επιθέσεων εκ των έσω στις τάξεις των αφγανικών δυνάμεων που καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας μετά την αποχώρηση των μάχιμων στρατευμάτων του NATO, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Ο Ντουρ Μοχάμεντ, επικεφαλής μιας αστυνομικής μονάδας στην επαρχία Τζαουζτζάν, σκότωσε πυροβολώντας πέντε άνδρες της τοπικής αφγανικής αστυνομίας, που άρχισε να σχηματίζεται το 2010 και εκπαιδεύεται από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας Άμπντουλ Αζίζ Γαϊράτ.

Ο δράστης της πολλαπλής δολοφονίας διέφυγε μετά το επεισόδιο και χωρίς αμφιβολίες εντάχθηκε στις τάξεις των ανταρτών Ταλιμπάν, εκτίμησε ο ίδιος εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η νέα επίθεση σημειώνεται λίγες ώρες αφού ένας πολιτικός υπάλληλος του NATO, σύμβουλος της αστυνομίας, δολοφονήθηκε από μια Αφγανή αστυνομικό στη γενική αστυνομική διεύθυνση της Καμπούλ.

Εξάλλου τέσσερις συνοριοφρουροί δηλητηριάστηκαν και κατόπιν εκτελέστηκαν με σφαίρες, από έναν συνάδελφό τους την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Κανταχάρ, κοντά στην μεθόριο με το Πακιστάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Τουλάχιστον 52 μέλη της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) που τελεί υπό τη διοίκηση του NATO έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του έτους από Αφγανούς με αφγανικές αστυνομικές ή στρατιωτικές στολές.

ethnos.gr