Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών BDI τάχθηκε υπέρ μιας ευρωπαϊκής εποπτείας για επίβλεψη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. «Το συνολικό πακέτο διάσωσης βασίζεται και στο ότι όντως το φορολογικό σύστημα θα λειτουργεί», δήλωσε ο Χάνς Πέτερ Κάιτελ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Επομένως το θέμα δεν είναι εάν οι πλούσιοι Έλληνες ξαναφέρουν τα χρήματά τους στη χώρα, αλλά είναι επίσης θέμα ευρωπαϊκής εποπτείας στην Ελλάδα προκειμένου να μπει σε τάξη το φορολογικό σύστημα».

Κατά τον κ. Κάιτελ, η Αθήνα θα πρέπει να ανεχτεί αυτή την περιορισμένη παρέμβαση προς το κοινό συμφέρον. «Διαφορετικά η διάσωση δε λειτουργεί», δήλωσε ο πρόεδρος του BDI. H υποστήριξη των ευρωπαίων εταίρων, δηλώνει, θα πρέπει να διαμορφωθεί κατά τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να μην έρθουν αμέσως άλλες υπό κρίση χώρες και ζητούν παρόμοιες διευκολύνσεις.

Γι’ αυτό και θα πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαροι και αυστηροί όροι στη λογική του: «εφόσον λαμβάνετε αυτή τη βοήθεια, θα πρέπει σε άλλα θέματα να κινηθείτε προς την κατεύθυνσή μας- όπως μέσω εποπτείας στη χώρα ή μέσω της διασφάλισης εγγυήσεων».

 

skai.gr