Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν όταν ένα αεροσκάφος υποχρεώθηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης στην πολιτεία Σαν της ανατολικής Μιανμάρ, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Air Bagan.

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν 65 άτομα, έκανε αναγκαστική προσγείωση λίγα χιλιόμετρα προτού φτάσει στο αεροδρόμιο του Χέχο επειδή εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε έναν από τους κινητήρες του. Κατά την προσγείωση η καμπίνα του αεροσκάφους κόπηκε στα δύο.

Οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν έξω και να απομακρυνθούν από τα συντρίμμια. Η εταιρεία ωστόσο ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook ότι κατά την καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι έλειπε ένας από τους επιβάτες, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός μέσα στο αεροπλάνο.

Ένας ξεναγός που βρισκόταν κοντά στο σημείο του δυστυχήματος είπε ότι το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες και μεγάλο μέρος του κάηκε.

Η Air Bagan είναι μια εταιρεία που πραγματοποιεί πτήσεις εσωτερικού στη Μιανμάρ, επωφελούμενη και από την τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια.


newsbeast.gr