Ένας αστυνομικός, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Νέο Δελχί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής φοιτήτριας, υπέκυψε σήμερα όπως ανακοίνωσαν οι ινδικές αρχές.

Ο 47χρονος αστυνομικός Σουμπάς Τόμαρ βρισκόταν την Κυριακή στην Πύλη της Ινδίας, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πρωτεύουσας, γύρω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές. Σύμφωνα με τις αρχές, δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα ατόμων και τραυματίστηκε σοβαρά. «Βρισκόταν σε κώμα επί δύο ημέρες και πέθανε σήμερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρατζάν Μπαγκάτ.

Περίπου 50 αστυνομικοί τραυματίστηκαν την Κυριακή σε συγκρούσεις με τους διαδηλωτές. Εξαιτίας των επεισοδίων η κυβέρνηση απαγόρευσε την κυκλοφορία σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τη στάση της αστυνομίας και των αρχών που δεν ασχολούνται με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα όταν καταγγέλλονται βιασμοί και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος των γυναικών. Αφορμή για τις κινητοποιήσεις στάθηκε το δράμα μιας 23χρονης φοιτήτριας στις 16 Δεκεμβρίου: έξι άνδρες την βίασαν ομαδικά μέσα σε ένα λεωφορείο, την χτύπησαν με σιδηρολοστό και μετά την πέταξαν από το όχημα. Η γυναίκα νοσηλεύεται ακόμη στην εντατική


newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook