Στη φάκα των διωκτικών αρχών έπεσαν δύο "ποντικοί" από την Αλβανία που στις 22 Δεκεμβρίου εισέβαλαν σε εργοτάξιο αρπάζοντας μηχανήματα αξίας και καλώδια χαλκού, ενώ όπως αποδείχτηκε και στο παρελθόν είχαν πλούσια δράση.

Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 26 και 33 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 33 και 26 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το πρωί της 22.12.2012 στο Ρέθυμνο, άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν από χώρο εργοταξίου εταιρίας παραγωγής αδρανών υλικών, ένα μοτέρ άντλησης υδάτων και καλώδιο χαλκού μήκους 350 μέτρων, αξίας 20.000 ευρώ.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο 33χρονος και ο 26χρονος, χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Φ. όχημα, αφαίρεσαν τα παραπάνω είδη και στην συνέχεια προσπάθησαν να τα διαθέσουν προς πώληση σε κατάστημα εμπορίας μετάλλων στο Ρέθυμνο.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, αναζητήθηκαν οι ανωτέρω δράστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, από κοινού με ακόμη δύο άτομα συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, από τον Μάρτιο του έτους 2012 είχαν διαπράξει άλλες πέντε  κλοπές καλωδίων χαλκού και διαφόρων άλλων αντικειμένων από το εργοτάξιο της ίδιας εταιρίας, συνολικής χρηματικής αξίας 133.500 χιλιάδων ευρώ. Επίσης είχαν αφαιρέσει μεταλλικό σήμαντρο (καμπάνα) Εκκλησίας, από την Τοπική Κοινότητα Μικρής Γωνιάς Ρεθύμνου, χρηματικής αξίας οκτακοσίων (800) ευρώ.

Το Ι.Χ.Φ όχημα κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης και τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.