Τελευταία ενημέρωση 12:40

Απίστευτο περιστατικό ανήμερα των Χριστουγέννων με πρωταγωνιστές ένα γιατρό του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου και τον εγγονό ενός ασθενή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο άτυχος 45χρονος γιατρός βρέθηκε στα Επείγοντα Περιστατικά προκειμένου να εξετάσει ασθενή τον οποίο συνόδευε ο φερόμενος ως δράστη, τότε ο τελευταίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ ξυλοκόπησε τον γιατρό ο οποίος υπέστη κατάγματα και χρειάστηκε ράμματα στο πρόσωπο.

Όπως φαίνεται ο άντρας, ο οποίος αναζητείται, πριν απο ενάμισυ περίπου χρόνο, πήγε τον παππού του στο νοσοκομείο για κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Οι γιατροί και ειδικά ο 45χρονος που δέχτηκε την επίθεση, του συνέστησε να κάνουν κάποιες εξιδεικευμένες εξετάσεις οι οποίες δεν μπορούσαν να γίνουν στο Βενιζέλειο.

Έτσι πήγαν τον παππού σε ιδιωτικό κέντρο στην Αθήνα, όπου και έκανε τις εξετάσεις.

Όμως χθες που χρειάστηκε να μεταβεί και πάλι στο νοσοκομείο, μόλις ο εγγονός είδε τον γιατρό ξαφνικά του επιτέθηκε.

Η διοίκηση του νοσοκομείου θα μηνύσει τον δράστη της επίθεσης, ενώ ο ιατρικός κόσμος τονίζει πως όλοι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν πως γιατροί και ασθενείς είναι στην \”ίδια πλευρά\”.

Στο μεταξύ ένα ακόμη περιστατικό άσχημης συμπεριφοράς σε ιατρικό προσωπικό δημοσιεύεται στην \”Ανωγή\”.

Συγκεκριμένα σε επιστολή του στην εφημερίδα των Ανωγείων, γιατρός του Κ.Υ.Ανωγείων αναφέρει τα εξής:

«Στις 21/12/12 περασμένα μεσάνυχτα 4 νεαρά άτομα από γειτονικό χωριό ζήτησαν βοήθεια από τους εφημερεύοντες του Κέντρου Υγείας Ανωγείων λογά τραυματισμού του ενός εκ των τεσσάρων. Από την είσοδο τους στο Κέντρο Υγείας είχαν εριστική συμπεριφορά τόσο προς τον νοσηλευτή αλλά και τον εφημερεύοντα γιατρό. Αφού το προσωπικό περιποιήθηκε το τραύμα του ασθενούς έπρεπε να παραπεμφθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω διερεύνηση του τραύματος, τότε ένας εκ των συνοδών κινήθηκε απειλητικά προς τον γιατρό, όμως χάρη στον επαγγελματισμό του και την ψυχραιμία του αποφεύχθηκαν τα χειρότερα .

Την ώρα που το Κέντρο Υγείας Ανωγείων περνά δύσκολες ώρες ως προς την λειτουργία του και δεδομένου ότι εφημερεύουν και γιατροί από αλλά Κέντρα Υγείας ώστε να συνεχίσει να προσφέρει της υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία αλλά και την ευρύτερη περιοχή τέτοια περιστατικά δυσχεραίνουν το έργο του και το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση αλλά και περιορισμό των δραστηριοτήτων του . Κι όλα αυτά την ώρα που οι λιγοστοί γιατροί αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό, προσπαθούν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να το διατηρήσουν σε αξιοπρεπή λειτουργία προς όφελος της ευρύτερης περιοχής του ορεινού όγκου Μυλοποτάμου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook