Συνελήφθησαν στην Ρόδο, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, δυο ημεδαποί ηλικίας 36 ετών και μια 23χρονη υπήκοος Ουκρανίας, κατηγορούμενοι για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη έναν 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, που βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακή της χώρας για υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς και δυο άτομα (έναν ημεδαπό και έναν Αλβανό) που αναζητούνται.

Ειδικότερα χθες το πρωί, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ο ένας 36χρονος παρέδωσε σε αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου ποσότητα ηρωίνης 17,4 γραμμαρίων, που κατείχε στην οικία του από κοινού με την 23χρονη αλλοδαπή.

Στην συνέχεια οδήγησε τους αστυνομικούς σε υπαίθρια έκταση στην περιοχή Κοσκινού, όπου είχε αποκρύψει επιμελώς στο έδαφος -18- συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 873,3 γραμμαρίων, τις οποίες θα παρέδιδε ύστερα από εντολή του έγκλειστου Αλβανού σε ημεδαπό, με σκοπό την διακίνηση τους σε τοξικομανείς του νησιού.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης των ναρκωτικών, κατά την οποία ορίστηκε ραντεβού στην περιοχή Επτά Βάγιες στην πόλη της Ρόδου, όπου προσήλθε ο δεύτερος 36χρονος ημεδαπός και μετά την παραλαβή των ναρκωτικών συνελήφθη.

Συνολικά βρέθηκαν κατοχή των συλληφθέντων και κατασχέθηκαν:

Είκοσι (20) συσκευασίες που παρείχαν ηρωίνη 390,7 γραμμαρίων
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα πρόεκυψε ότι τα ναρκωτικά μετέφερε την 23-12-2012 με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στην Ρόδο ένας ημεδαπός, ενώ για την πραγματοποίηση του ραντεβού μεταξύ των δυο ημεδαπών μεσολάβησε ένας υπήκοος Αλβανίας. Και οι δυο αυτοί κατηγορούμενοι, τα στοιχειά των οποίων ερευνώνται, ενεργούσαν κατ εντολή του 33χρονου έγκλειστου Αλβανού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα και κρατούνται προκειμένου να παραπεμφθούν στον κ. Ανακριτή Ρόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook