«Στο στάδιο της κρούσης και όχι της πρότασης» βρίσκεται το Ισραήλ σχετικά με την κατασκευή τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στην Κύπρο, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΠΕ στη Λευκωσία, ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας θα επισκεφθεί σύντομα το Ισραήλ για συνομιλίες, σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Λευκωσία, Μίχαελ Χαράρ, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κύπρου, είχε αναφέρει ότι ισραηλινές εταιρείες ενδιαφέρονται για τα αποθέματα φυσικού αερίου, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν ήταν σε θέση να πει ακριβώς πότε θα ξεκαθαρίσουν πλήρως οι προοπτικές.

Πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί στους Times του Λονδίνου και στην ιστοσελίδα LNG World News, ανέφεραν ότι ισραηλινή εταιρεία έχει αποταθεί στην κυπριακή κυβέρνηση για την ανέγερση στο Βασιλικό, κοντά στη Λεμεσό, σταθμού αποθήκευσης φυσικού αερίου.

To αέριο θα μεταφέρεται από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του Ισραήλ και στη συνέχεια θα εξάγεται με πετρελαιοφόρα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία που επέδειξε ενδιαφέρον είναι η Delek Group, συνεργάτης της Αμερικανικής Noble Energy, η οποία έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για το οικόπεδο 12 στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

In.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook