Τα πρώτα βήματα της της ερχόμενης χρονιάς θα καθοριστούν σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη. Προτεραιότητες: Η ψήφιση του φορολογικού, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες το ΔΝΤ ασκεί έντονη κριτική μέσω έκθεσής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα εξεταστούν στο ερχόμενο Eurogroup αλλά και στη συνεδρίαση του ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Εντός του Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 9,2 δισ. ευρώ. Από τα κονδύλια αυτά τα 7,2 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν προς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα δύο δισ. στο κρατικό ταμείο.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας μέσω συνέντευξης λέγοντας ότι \”η Ελλάδα θα τα καταφέρει\”, ενώ χαρακτήρισε το 2013 δύσκολη χρονιά επισημαίνοντας ωστόσο, ότι αν εργαστούμε συστηματικά η χώρα θα απογειωθεί και πάλι.

Ο πρωθυπουργός προέταξε την κοινωνική συνοχή και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, λέγοντας ότι οι επενδύσεις θα είναι το όχημα για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας, που θα οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας.

 

nooz.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook