Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων για τη λίστα Λαγκάρντ με τους Έλληνες καταθέτες στην HSBC στην Ελβετία.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς, που πήραν την λίστα από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να την αντιπαραβάλλουν με εκείνη που έφτασε στα χέρια τους πριν από μερικές εβδομάδες, έκαναν φύλλο και φτερό τα στοιχεία τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης εξέτασαν τόσο τα ονόματα όσο και τον κάθε φάκελο με τις κινήσεις του κάθε λογαριασμού, τους συνδικαιούχους και άλλα στοιχεία. Σήμερα το μεσημέρι -εκτός απροόπτου- οι οικονομικοί εισαγγελείς θα έχουν μία πρώτη ξεκάθαρη εικόνα εάν οι δύο λίστες είναι ίδιες ή υπάρχουν διαφορές.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταλογίζουν συγκάλυψη και απόκρυψη στοιχείων στην κυβέρνηση.

«Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στις προσπάθειες απόκρυψης της αποτυπώνεται και συμπυκνώνεται η ελεγχόμενη διάχυτη ανομία και φοροδιαφυγή, η κακοδιοίκηση και η οικειοποίηση δημόσιων πόρων, που δεν ήταν το αποτέλεσμα λαθών ή παραλείψεων, αλλά επιλογή του δικομματισμού προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ., Πάνος Σκουρλέτης και συνέχισε: «τα ψέματα τέλειωσαν ο λαός μας ζητάει να μάθει την αλήθεια, η ώρα της κρίσης πλησιάζει».

«Οι μνημονιακοί πολιτικοί κύκλοι αφού επί 20 και πλέον μήνες με έκνομες μεθοδεύσεις κάλυψαν τους διάφορους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του τόπου που εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκονται πλέον αυτοί και οι προστατευόμενοι τους έκθετοι ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο κύβος ερρίφθη» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

Στο ΠΑΣΟΚ κρατούν χαμηλούς τόνους και υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του εισαγγελικού ελέγχου. Ωστόσο η ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείει να συμφωνήσει με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα εφόσον έρθουν στο φως στοιχεία που θα υποστηρίζουν ότι η λίστα αλλοιώθηκε.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook