Δικαίωμα να διατηρήσουν την εργασία τους μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, η οποία αναμένεται ως το 2014-15, διατηρούν 166 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, έπειτα από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή τους, κρίνοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο τέως δήλαρχος κ. Νικήτας Κακλαμάνης έκανε λόγο για «απόφαση-σταθμό» στην οποία καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, στις 2 Δεκεμβρίου 2010, με την οποία κρίθηκε ομοφώνως ότι «οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Έτσι κρίνει ότι οι συμβάσεις των 166 πρέπει να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σημειώνεται ότι οι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων συνεχίζουν την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου και του αμαξοστασίου των απορριμματοφόρων του δήμου, στην Ιερά Οδό, με αποτέλεσμα να διογκώνεται και το πρόβλημα της συσσώρευσης των σκουπιδιών στην πόλη.

Οι καταληψίες ζητούν πολιτική λύση για τους 2.000 εργαζόμενους συμβασιούχους, οι οποίοι, όπως λένε «όχι μόνο θα απολυθούν, αλλά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν ούτε στον ΟΑΕΔ, σε περίπτωση που τα δικαστήρια αποφανθούν αρνητικά».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων, Βασίλης Πολυμερόπουλος σημείωσε ότι «οι περισσότεροι συμβασιούχοι εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις ή με προσωρινά δικαστικά μέτρα, ενώ πολλών η μοίρα εξαρτάται από τις αποφάσεις των δικαστηρίων».

Την εξέρευση λύσης στο πρόβλημα των συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση, που είχε μαζί τους το πρωί της Τρίτης. Την προηγούμενη ημέρα επισκέφθηκε τους συμβασιούχους και η γγ του ΚΚΕ, κυρία Αλέκα Παπαρήγα

in.gr