Βίαιη επίθεση ανήμερα τα Χριστούγεννα σημειώθηκε σε βάρος τριών αλλοδαπών με υπηκοότητα Μπαγκλαντές, που φέρεται να είχε ρατσιστικά κίνητρα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, δράστες είναι δύο Ελληνες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν μετά την αναγνώρισή τους από το ένα θύμα.

Εντονη είναι η ανησυχία των Αρχών, αφού το φαινόμενο έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί των Χριστουγέννων. Ανάμεσα στις 10 με 11 το πρωί οι δύο 23χρονοι Ελληνες δράστες κινούνταν με το αυτοκίνητό τους στις περιοχές της Αργυρούπολης, του Ελληνικού και της Γλυφάδας, πραγματοποιώντας «περιπολία». Εντόπισαν τους τρεις Μπαγκλαντεσιανούς και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, χωρίς καμία πρόκληση, επιτέθηκαν στους τρεις αλλοδαπούς. Τους χτύπησαν με τα χέρια τους αλλά και χρησιμοποιώντας μία μεταλλική πτυσσόμενη ράβδο (σιδηρολοστός) καταφέρνοντας αρκετά χτυπήματα σε βάρος των αλλοδαπών που δεν ανταπέδωσαν και πήραν αμυντική στάση.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις Αρχές, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό οι δράστες αφαίρεσαν όσα χρήματα είχαν πάνω τους οι τρεις υπήκοοι του Μπαγκλαντές (το ποσό φέρεται να ανέρχεται στα 250 ευρώ) και εγκατέλειψαν το σημείο που έγινε η επίθεση.

Οι δύο από τους τρεις παθόντες ηλικίας 30, 26 και 24 ετών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ευτυχώς με ελαφρά τραύματα, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι «νταήδες» είχαν ήδη συλληφθεί. Η προανάκριση του συμβάντος διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι νεαροί είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών και ήταν εκτός εαυτού, όταν επιτέθηκαν στους μετανάστες που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο τους. Η αστυνομικοί εξετάζουν τώρα τις προεκτάσεις του περιστατικού, αλλά και τυχόν «κρυφές» σχέσεις των συγκεκριμένων δραστών με τον οργανωμένο ακροδεξιό χώρο.

Εν τω μεταξύ, αιματηρό επεισόδιο μεταξύ αντιεξουσιαστών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε στο κέντρο του Βόλου.

Το χρονικό

Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, περίπου 15 άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο επιτέθηκαν σε πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις χρυσαυγίτες, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε με θλαστικά τραύματα στο νοσοκομείο του Βόλου. Οι Αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη 30χρονου στη Νέα Ιωνία της θεσσαλικής πόλης, ο οποίος φέρεται να αναγνωρίστηκε ως δράστης της επίθεσης.

Ο 30χρονος, που φέρεται να αναγνωρίστηκε από τους χρυσαυγίτες, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Βόλου με τις κατηγορίες για απρόκλητη και επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας περί οπλων. Επίσης αναζητείται από την Αστυνομία και ένας 26χρονος.

ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ
Καταγγέλλει τη Χρυσή Αυγή για εμπρησμό σε κοινωνικό χώρο

Τη Χρυσή Αυγή κατονομάζει ως υπαίτια της εμπρηστικής επίθεσης, που έγινε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στον κοινωνικό χώρο XANADU στην Ξάνθη, ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η στοχοποίηση του συγκεκριμένου χώρου από τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής και οι πρακτικές τους, εκτός από επικίνδυνες, αποτελούν και τις καλύτερες υπηρεσίες για το καταρρέον πολιτικό σύστημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, με την οποία κατηγορείται επίσης το συγκεκριμένο κόμμα για στοχοποίηση της μειονότητας, μηχανοκίνητες βόλτες, επιθέσεις κ.λπ., προσθέτοντας ότι «η βία και η τρομοκρατία των νεοναζί θα ηττηθούν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook